SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kafa Karışıklığı Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bu yıl Malatya Uluslararası Film Festivali düzenlenerek, başarılı yapımlara ve başarılara Altın Kayısı Ödülü verilecek olmasına Ermenistan'daki Altın Kayısı Film Festivali Yönetiminin durumu uluslararası hukuk boyutuna çekmek istemesine tepki gösterildi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, "Biz Ermenistan'dakiler gibi düşünmüyoruz. Önce neden böyle bir etkinliğe giriştiğimizi kısaca açıklamak istiyorum; Malatya, Türkiye'de hem ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatında son derece önemli bir rol üsteleniyor. Önemli bir ağırlığı var. Hem de bölgede lider konumunda olan bir il. Dolayısıyla Malatya sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel potansiyeli bölge ve ülke ekonomisindeki ağırlığı itibariyle böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak konumda. Öte yandan Malatya'nı bir cazibe merkezi olması ve hem ulusal ve hem de uluslararası sanat dünyasının böylesine önemli bir etkinlikle ilgi odağı olması açısından bölgede önemli ve kilit bir rol oynayacak. biz festivali düzenlemekle bölgesel ve ülke çapındaki bazı gelişmeleri olumlu yönde değerlendirmek ve bölgemizdeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya ivme kazandırma arzusunu taşıyoruz. Dolayısıyla Valiliğimizin öncülüğünde çalışmayı başlattık. 26 Kasım - 2 Aralık 2010 tarihleri arasında festivalimiz icra edilecek. Festivalin adına gelince; Ermenistan'da Erivan Altın Kayısı Film Festivali düzenleniyor. Bu uluslararası arenada oldukça duyulan bir etkinlik. Bizim Malatya'da yapacağımız festivalin adı Malatya Uluslararası Film Festivali. Bizim adımızda Altın Kayısı Film Festivali diye açıklanan bir tabir yoktur. Bu festivaller düzenlendikleri ilin adıyla adlandırılır. Bizde öyle yaptık. Festivalin adını Malatya Uluslararası Film Festivali adını verdik. Ama bunun yanı sıra düzenlenen film festivalinin sonunda düzenlenen başarı alan yapımlara ödül verilir. Burada en iyi ödül, genellikle o ilin kimliği ile bütünlüğü ile özdeşleşen simge değeri olan bir unsur yada bir öğe üzerine bu isim konur" diye konuştu.

"MALATYA DÜNYA KAYISI BAŞKENTİDİR,KAYISI İSMİNİ KULLANACAĞIZ"
Vali Saran şu şekilde konuştu;

"Malatya dendiği zaman, Malatya'nın adını tüm Türkiye'de ve bütün dünyada tanıtan en önemli ürünün adı kayısı. Dünyada kuru ve yaş kayısını en nitelikli bölümünü Malatya'daki ürünler oluşturuyor. Dolayısıyla Malatya'nın dünyanın kuru kayısı üretiminin dörtte üçünü ürettiğini dikkate alırsak, böylesine önemli bir etkinlikte kayısının bir simge olarak seçilmesi, verilecek ödülün altın kayısı olarak nitelendirilmesinde hiç bir sakınca yoktur. Bunun örnekleri var ülkemizde, Antalya'da düzenlenen Uluslararası Film Festivali ödülünün adı Altın Portakal ödülüdür. Adana'da düzenlenen uluslararası film festivalinin ödülü Altın Koza olarak geçer. Bizde film festivalinin adını Malatya Uluslararası Film Festivali olarak belirledik, burada Erivan'daki film festivalinin adını taşıma gibi bir durum yok. Tamamen farklı. Burada bir kafa karışıklığının olduğunu görüyoruz. Biz sadece film festivalimizi simgeleyen ve vereceğimiz ödülü nitelendirmek üzere kayısı seçtik. Dünya kayısı başkenti için bu doğal bir hak. Kaldı ki, hiç bir ürün her hangi bir organizasyonun ve şehrin tekelinde olamaz. Öte taraftan dünyadaki kayısının başkenti olan Malatya'da Avrupa Birliği normlarına göre, kayısı coğrafi işaret olarak tescil etmek suretiyle uhdesine almış durumda. Kayısıyı vereceğimiz ödülü anarken kullanmak bizim en doğal hakkımız. Böylesine bir ürün kimsenin tekelinde değildir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız