SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kafa Karıştıran 'Akıllı'!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:41:56
Kafa Karıştıran 'Akıllı'!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi MOTAŞ A.Ş tarafından 2011 yılında hayata geçirilen, 2013 yılında yargıya da taşınan yolsuzluk, usulsüzlük ve zimmet iddialarıyla gündeme gelen otobüslerdeki Akıllı Bilet Okuma Cihazı ile ilgili dün kafalarda soru işareti yaratan bir olay yaşandı. 

Edinilen bilgiye göre, Malatya Merkez duraklarında 802AF06A3F3C04_4512-4 seri nolu 4 binişlik akıllı bilet alan bir vatandaş, önce Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne gitmek üzere otobüse bindi. Belediye binasından çıktıktan sonra kent merkezine gitmek üzere yeniden otobüse bindi ve akıllı biletini validatör cihazına okuttu. Aynı gün içinde daha sonra Sıtmapınarı’na yürüyerek giden vatandaş, Sıtmapınarı dönüşünde otobüse binmek istedi ancak 2 biniş hakkının bulunduğu akıllı kartını validatör  cihazına okuttuğunda biletinin sıfırlandığını fark etti.

“Validatör cihazında okuma hatası olmuş”

4 binişlik akıllı kartı 3 kez kullandığı halde biletinin neden sıfırlandığını öğrenmek üzere Valilik yanındaki otobüs duraklarında bulunan MOTAŞ irtibat bürosuna başvuran vatandaş, buradaki görevlilerden  “4 binişlik kartınızla 3 kez seyahat etmişsiniz. Bir biniş hakkınız kaybolmuş” yanıtını aldı. 

Bu kez de MOTAŞ A.Ş Genel Müdürlüğü’nü arayıp durumu anlatan vatandaş, genel müdürlükten benzeri bir yanıt aldı. MOTAŞ görevlilerinin kartı inceledikten sonra durumu doğruladığını ve otobüse 3 kez binmesine rağmen validatör cihazının okuma hatasından dolayı bir biniş hakkının kaybolduğunu belirtti.  

‘Tekil bir olay mı?’ yoksa…

MOTAŞ A.Ş yetkililerinin, kaybolan bir binişlik hakkının merkezdeki MOTAŞ bürosunda kendisine iade edileceğini belirtirken, 4’lük bir kartın 3 binişte tüketilmiş olması, bu durumun yaygın olup olmadığı konusunda soru işaretleri doğmasına neden oldu. 

Binlerce vatandaşın toplu taşıma için akıllı bilet kullanıyor olması dikkate alındığında, yolcuların herbirinin böyle bir olayı bir defa yaşaması bile, vatandaşın cebinden haksız biçimde binlerce lira alınması anlamına geliyor. 

Mahkemelik olmuştu

Bu arada, halen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaştırma Daire Başkanlığı görevinde bulunan Hasan Alıcı’nın genel müdürlük döneminde, otobüslerdeki akıllı bilet okuma cihazlarında usulsüzlük iddiaları gündeme gelmiş, bu iddialar üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu MOTAŞ hesaplarında denetimde bulunmuştu. Validatör cihazındaki müşteri bilet girişlerinin MOTAŞ merkezindeki dolum terminaline yansımaması  iddiaları adliyeye taşınmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız