SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kafa Karıştıran HES Kararı!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:31:48
Kafa Karıştıran HES Kararı!.
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesine bağlı Tekederesi Mahallesi (Köyü) yakınlarında Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması yolundaki talep, geçtiğimiz ay görüşüldüğü Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce oy birliği ile reddedilmesine rağmen, Bakanlar Kurulu'nca aynı bölgeye HES yapımı için "acele kamulaştırma yapılması" yönünde alınan 4 Mayıs 2015 tarihli karar Resmi Gazete'de 24 Haziran 2015 günü yayınlandı. 

Pütürge ilçesi sınırlarında Tekederesi yakınında HES yapılmasına ilişkin talep, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Mayıs'ta yaptığı oturumda gündeme gelmiş, oybirliği ile reddedilmişti. Bakanlar Kurulu'nun, 4 Mayıs'ta aldığı, ancak Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bundan habersiz olarak 15 Mayıs'ta reddettiği, Bakanlar Kurulu kararından 50 gün sonra Resmi Gazete'de yayınlananan HES kararı kafaları karıştırdı.

Resmi Gazete'nin 24 Haziran 2015 Çarşamba günkü sayısında yeralan Bakanlar Kurulu kararıyla, Tekederesi yakınına "Mengel Hidroelektrik Santrali" adı altında HES yapımı için düğmeye basılmış olduğu anlaşılıyor.  Tekederesi sınırlarında Mollahan Deresi üzerine yapılacağı düşünülen HES için, Pütürge Tekederesi Mahallesi'nde 113 Ada ve 31 Parsel no.daki arazinin, Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından "acele kamulaştırılması" yolundaki 4 Mayıs 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararı, 24 Haziran 2015 günkü Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Cumhurbaşkanının da onayladığı, Malatya'nın dışında iki ilde daha HES yapılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de "Erzincan, Malatya ve Çorum illerinde tesis edilecek hidroelektrik santrallerinin yapımı amacıyla ekli listelerde bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; adı geçen Bakanlığın 8/4/2015 tarihli ve 8481 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 4/5/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır." ifadesiyle yeraldı.

Tekederesi "Mengel Hidroelektrik Santrali" projesinin hukuki durumunun, belli bir zaman dilimi içerisindeki alınmış bir red- bir acele kamulaştırma kararları nedeniyle tartışmalı olduğu öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız