SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kafa Karıştıran İşler Bunlar!

A- A+ PAYLAŞ

İlki 26 Kasım – 2 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılan Malatya Uluslar arası Film Festivali’nin 2. sinin organizasyonuna ilişkin olarak son bir haftada meydana gelen gelişmeler kafa karıştırdı. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin 2. si için ihale yapılmadan ilk organizasyonu gerçekleştiren şirket ‘2. Festivali de yapacağız’ anlamına gelen bir açıklama yayınladı. Bu açıklama malatyahaber.com tarafından sorgulanınca Valilik bir hafta sonra şirketi yalanlayan bir cevap verdi. Şirket ise ‘Evet ihale yapılmadı ama, daha önce yaptığımız sözleşme sonraki yılları da kapsıyor olabilir’ şeklinde kafa karıştırıcı açıklamalar yaptı.

Malatya Valiliği tarafından Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı üzerinden gerçekleştirilen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ilki için düzenlenen ihaleyi kazandığı belirtilen ve organizasyonu yöneten İstanbul Organizasyon adlı şirket, 26 Ocak’ta yazılı bir açıklama yaparak festivalin 2. sinin tarihini duyurdu. Açıklamaya göre MUFF 2 18 – 27 Kasım 2011 tarihleri arasında yapılacak ve 10 gün sürecekti.

İstanbul Organizasyon, şirketin Kurumsal İletişim Direktörü Hüseyin Namık Yıldırım imzası ve MUFF anteti ile yaptığı bu açıklamayla MUFF’nin 2.sinin organizasyonunu da kendilerinin üstlendiği imajı yaratarak medyada bu yönde algı oluşmasını sağladı.

Ancak Malatyahaber.com’da işin asıl sahibi olan Malatya Valiliği yerine İstanbul Organizasyon’un böyle bir açıklama yapması ve festivalin ilkinde olduğu gibi 2.sinde de ihale süreci ve yönetsel boyutlara dair kapalı devre iş görülmesini eleştiren ‘Yine Bir Oldu-Bitti!’ başlıklı haberin yayınlanmasından sonra Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından dün bir açıklama yapıldı. Açıklamasında MUFF 2 için herhangi bir teklif alınmadığını belirten Malatya Valiliği, teklif alınmaması nedeniyle organizasyonun hangi firma tarafından gerçekleştirileceğinin henüz belli olmadığını ifade etmek zorunda kaldı.

"VALİLİK RİCA ETTİ!.."
Konuya ilişkin olarak İstanbul Organizasyon cephesinden ise daha ilginç ve yeni soru işaretleri yaratan açıklamalar yapıldı. Gazetemizin MUFF 2 gelişmeleri hakkındaki sorularını yanıtlayan İstanbul Organizasyon Kurumsal İletişim Direktörü Hüseyin Namık Yıldırım, MUFF 2’nin ihalesini almadıklarını açıkladı.’İhaleyi almadığınız halde, almış ve MUFF 2’yi organize etmeyi resmen üstlenmiş gibi neden yazılı açıklama yapıyorsunuz?’ şeklindeki sorumuza Hüseyin Namık Yıldırım ‘Malatya Valiliği bizden rica etti. Bizim de basınla aramız iyi olduğu için bunu duyurduk’ şeklinde cevap verdi.

İstanbul Organizasyon Kurumsal İletişim Direktörü Hüseyin Namık Yıldırım, MUFF 2 için ihale yapma zorunluluğunun olmadığını da vurgulayarak ‘Zaten bu işi Kayısı Vakfı yaptığı için ihaleye gerek yok aslında. Altın Portakal, Altın Koza gibi birçok büyük film festivali ihalesiz yapılıyor. Bu iyi ilişkilerimiz sonucu yaptığımız bir hizmetti. İkincisinin organizasyonunu yapmadık’ diye konuştu.

"UZUN VADELİ SÖZLEŞME YAPMIŞ OLABİLİRİZ.."
MUFF 2 için medyada yayınlanan eleştirel haberlerden sonra ‘Henüz teklif alınmadı, bu nedenle organizasyonun hangi firma tarafından yapılacağı belli değil’ şeklinde açıklama yapan Malatya Valiliği’ne karşılık İstanbul Organizasyon yetkilisi Hüseyin Namık Yıldırım ‘İlk festival öncesinde yaptığımız sözleşme uzun vadeli de yapılmış olabilir. Yani daha önce yaptığımız sözleşme sadece ilk festival için değil, sonraki yıllarda yapılacak festivalleri de kapsıyor olabilir. Ama tam olarak bu konuda bilgi sahibi değilim’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız