SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kafa Karıştırdı!..

A- A+ PAYLAŞ

İşadamı Dr. Tuğrul Karaaslan’ın Malatyaspor başkan adaylığından vazgeçmesine ilişkin açıklamasındaki bazı rakamlar ve iddialar kafa karıştırdı.

Geçtiğimiz haftalarda başkan adaylığı için nabız yoklamaya başlayan, İstanbul ve Malatya’da aralarında Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi de olmak üzere birçok isimle görüşen, son görüşmesini geçtiğimiz Salı günü Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ’la yapan Dr. Karaaslan, Perşembe günü başkan adayı olmayacağını açıklamıştı.

Adaylık için nabız yoklamaya başladıktan sonra, Malatyaspor yönetiminin olağanüstü kongre sürecini başlatmasında en büyük etkiyi yaptığı değerlendirilen Dr. Karaaslan’ın, maddeler halinde sıraladığı aday olmama gerekçelerinde, bilinenlerin dışında iddia ve rakamlar yeralıyor.

Karaaslan, açıklamasının 3. maddesinde “..Kulüp başkanları şahısları adına borç verdiklerini iddia etmiş ve toplamı 10 milyon YTLyi geçen bu alacakları için kanuni tahsil yollarına başvurmuşlar ve kamuoyu önünde ifade ettikleri ve vazgeçeceklerini söyledikleri rakamlardan dahi resmiyette vazgeçmemişler.” iddiasında bulunurken, bu yeni soruları beraberinde getirdi.

Bilindiği gibi eski başkan Hikmet Tanrıverdi, 4 milyon 200 bin dolar civarındaki alacağının 2 milyon 200 bin dolarını bağışladığını açıklamış, kulüpten 2 milyon dolar olan alacağını sık sık deklere etmiş, tahsili konusunda “acil ısrarcı” olmadığını, takım Süper Lige yükselirse tahsilata başlayacağını söylemişti. Tanrıverdi’nin alacağının YTL tutarı yaklaşık 2.5 milyon civarında. Mevcut başkan Haşim Karadağ’ın Malatyaspor’a verdiği iddia edilen rakam da 3 milyon ile 4 milyon YTL arasında değişiyordu. Tanrıverdi’nin, 2.5 milyon YTL’lik alacağı çıktığında kalan 7.5 milyon YTL’nin Karadağ’ın yeni alacak iddiası mı olduğu, yoksa Karaaslan’ın rakamları mı karıştırdığı anlaşılamadı. Kulüp başkanı Karadağ, kısa bir süre önce ajanslara yansıyan açıklamasında “3 milyon YTL’yi cebine koyan, kulübün anahtarını alır” derken, Dr. Karaaslan’ın eski ve yeni başkan alacaklarını 10 milyon YTL civarında olduğunu belirtmesi, eski ve mevcut başkanın “yeni alacak” talebinde bulunup bulunmadığına açıklama getirilmesi zorunluluğunu doğuruyor.

Yine 3. maddenin sonunda, Dr. Karaaslan’ın, eski ve mevcut başkan için “..kamuoyu önünde ifade ettikleri ve vazgeçeceklerini söyledikleri rakamlardan dahi resmiyette vazgeçmemişlerdir..” şeklindeki ifadesi de soru işaretleri yarattı. Bilindiği gibi eski başkan Tanrıverdi, alacağının 2 milyon 200 bin dolarlık kısmından vazgeçtiğini açıklamış, kongrede de söz konusu hesaplar onaylanmıştı. Tanrıverdi’nin 2 milyon 200 bin dolarlık alacağını tekrar talep ettiği gibi bir iddia, bu ifadeyle ortaya çıkarken, eski başkanın böyle bir talebi bugüne kadar kamuoyuna yansımamıştı. Malatyaspor’un mevcut başkanı Haşim Karadağ, geçen sezon yarattığı kaosun ardından Valilikçe başlatılan bağış kampanyasına telefonla bağlanıp, alacağının 500 milyar liralık bölümünü bağışladığını söylemişti. Bir başka algılama da, Karadağ’ın bu alacağından vaçgeçmemiş olduğu şeklinde. Yine Karadağ'ın, alacağı karşılığı kulübün İddaa gelirlerine temlik koydurduğu bilgileri kamuoyuna yansırken, Karadağ eski başkanın basın toplantısına katılmış, orada bu temliği hemen ertesi gün kaldıracağını, bunu da kulüp internet sitesinde yayınlayacağını söylemişti. Ancak, Karadağ'ın temliği kaldırdığına ilişkin bir bilgi internet sitesinde yayınlanmamış, Karadağ da bu konuda aradan 1.5 ay geçmesine rağmen bir açıklamada bulunmamıştı. Karaaslan'ın bunu kastedip etmediği de merak ediliyor. Her iki başkanla ilgili bu soru işaretlerinin açığa kavuşturulması gerekiyor.

Bir başka maddede, Dr. Karaaslan’ın “Malatyaspor’un süper ligden düştüğü seneki resmi net gelirinin 22.5 trilyon olduğunun bilinmesi gerekir..” şeklinde ifade bulunuyor. Malatyaspor’un 1 yıllık net gelirinin bu rakama ulaşmadığı, Tanrıverdi’nin görevi devrettiği kongredeki gelir rakamlarının 1.5 yıllık olduğu biliniyordu. Dr. Karaaslan’a, yıllık gelirin 22.5 trilyon olduğu bilgisini kimin verdiği merak konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız