SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kafamdaki Malatyaspor..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Uçar, hazırlık çalışmalarını, "kafasındaki" takımı anlattı. Bu arada, futbolculardan Adnan (alttaki fotoğrafta)üniversite milli takımına davet edildi.

UÇAR'IN DEĞERLENDİRMELERİ..
Malatyaspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Bolu kampı, devam etmekte olan Almanya kampı, transferler ve ligdeki hedefleri konusunda değerlendirmeler yaptı.

Bolu kampının fizik kondisyon ağırlıklı idmanlarla geçtiğini, Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak’ın ricası üzerine, planlanmadığı halde tek hazırlık maçı oynadıklarını belirten Uçar, “Bizi ilgilendiren oyuncularımızın fizik kondisyon yönündeki gelişmeleri idi. O maç bize bir şekilde ölçü oldu. Onların iki takım halinde oynaması, bizim ise bir iki değişiklik dışında aynı on birle oynadığımız bir maçtı. Oyuncuların iki ayrı takıma karşı aynı fiziki tempoda mücadele etmeleri doğru yolda olduğumuzu gösteren bir belge oldu” dedi.

Almanya’da kamp yaptıkları yerin çok güzel, saha ve koşu parkurlarının çalışmak için ideal olduğunu anlatan Uçar, tek “sorunu” günün bazı saatlerinde ortaya çıkan sineklerin yarattığını söyledi. Malatyaspor aşçısının kafileyle birlikte olduğunu, istenen yemekleri yaptığını anlatan Uçar, “Yeni transferlerin katılımı sevindirici. Mert ve Ömer’in tedavileri sürüyor. Sadece Mustafa Özkan’ın hastalanması bizi üzdü” dedi.

Uçar, önümüzdeki sezon nasıl bir Malatyaspor oluşturmayı hedeflediğinin sorulması üzerine şu karşılığı verdi:

“Malatyaspor’u yıllardır, hem sevdiğimiz hem mesleğimiz icabı, takip ediyoruz. Her sene yöneticilerin büyük fedakârlıkları sayesinde bir sürü oyuncu gelip gidiyor. Dolayısıyla kadro oluşumu sadece yöneticilerin fedakârlığına bağlı. Ben de diyorum ki, bazı şeyler değişmeli. Malatyaspor adı geçtiği zaman kamuoyu dört-beş ismi saymalı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş adı geçtiğinde nasıl belirli isimler sayılıyorsa, aynısı Malatyaspor’da da olmalı. Bu şekilde uzun vadede başarıyı yakalayabiliriz. Kafamdaki takım, etkili oynayan, bir arada oynamayı alışkanlık haline getirmiş ve istikrarlı bir Malatyaspor. Yönetim benimle aynı fikirde. Bu amaçla yurt içinden yetenekli gençleri transfer ettik. Ayrıca kulübümüzün kuruluşunun 40. yıldönümü olması nedeniyle ligi en iyi şekilde bitirmek, UEFA Kupası’na katılmak istiyoruz. Bunun iki yolu var: Ya kupada en azından final oynamak veya ligi ilk dört içerisinde bitirmek. Amacımız bu. Ama bu amaca gitmek kolay değil. Öncelikle iyi bir takım iskeleti oluşturmamız gerekiyor. Bunu yaparsak, zaten başarı kendiliğinden gelecektir. Siz iyi şeyler yaparsanız, başarı zaten gelir sizi bulur”

Uçar, fikstürle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Fikstürün avantajlı olup olmaması o anki takımın formuyla alakalıdır. Formda zamanınızda zor maçları aşarsınız. Bazen tersi olabilir. Galatasaray ve Trabzonspor maçlarının üst üste olması dezavantaj gibi gözüküyor, ama formda olursak güzel sürprizler yapabilir, bunu avantaja dönüştürebiliriz. İlk yarı fikstürü daha zorlu. Çünkü Fenerbahçe ve Beşiktaş ile içeride oynayıp deplasmana gideceğiz. O haftalarda sıkıntılı olabilir, ama ikinci yarı daha avantajlı. Ancak takım iyi değilse, fikstür iyi-kötü bir şey ifade etmiyor”

Uçar, Almanya’da bir grup Malatyaspor’un taraftarı karşılaması, ayrıca Malatya’daki taraftarların henüz takımı görememesi konusunda bir soruya, “Malatyaspor’u yalnız bırakmamaları son derece olumlu, kendilerine teşekkür ediyoruz. İmkân olsa, Malatya’da 10 gün çalışsaydık. Ancak iklim koşulları buna imkân vermiyor. Sıcak olmasa, herkes ister ki kendi evinde çalışsın. Yolculuk sevdiğimiz bir şey de değil. Taraftarlarımızla açılışta buluşacağız"yanıtını verdi.

ADNAN ÜNİVERSİTE MİLLİ TAKIMINA..
Öte yandan, Malatyaspor ile Almanya’da kampta bulunan genç futbolcu Adnan Abdioğlu, İzmir’de 11-21 Ağustos tarihleri arası düzenlenecek 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları (UNIVERSIADE 2005) öncesi, milli takım kampına çağrıldı.

25 kişilik kamp kadrosuna çağrılan oyuncu, 1986 doğumlu ve 11 yıldan beri futbol oynuyor. Trabzonspor altyapısında yetişen Adnan geçen sezon PAF takımına transfer edilmiş, bu sezon profesyonel takım kadrosuna alınmıştı. Sol kanatta oynayan genç futbolcu Karadeniz Teknik Üniversitesi Spor Bölümü’nde öğrenci.

Kampa davet edilmekten mutlu olduğunu belirten Adnan, “Malatyaspor’u başarıyla temsil etmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 19 Temmuz'da Kuşadası'nda yapılacak kampa şu isimler davet edildi:

Fatih Egedik, Taylan Uzunoğlu (Denizlispor), Ahmet Çağıran (Diyarbakırspor), Hasan Kabze (Galatasaray), Ozan Tahtaişleyen (Gaziantepspor), Kemal Okyay (Kayserispor), Kazım Şeker (Kayseri Erciyesspor), Adnan Abdioğlu (Malatyaspor), Tolga Zengin, Hasan Üçüncü (Trabzonspor), Mehmet Al (Bursaspor), Emirhan Özdemir (Çanakkale Dardanelspor), Tuna Kaya (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), İlker Avcıbay (Hatayspor), Bora Sevim (İnegölspor), Veysi Öz (İzmirspor), Hayati Şenkaya (Muğlaspor), Hasan Gostak (Nazilli Belediyespor), Mehmet Altun (Şanlıurfa Belediyespor), Şükrü Dölek, Tufan Apaydın (Türk Telekomspor), Süleyman Görgün (Uşakspor), Murat Benekli (Yeni Turgutluspor), Can Ulun (Beylerbeyi) ve İlker Kırdıl (Fethiyespor).

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız