SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kafe Cinayetinde 'Terör' Silahı Kullanılmış..

A- A+ PAYLAŞ

Sümerpark'taki bir kafede işlenen cinayetle ilgili 5 kişi tutuklandı.

Kafeye kar maskeli iki kişinin düzenlediği baskında 1 kişinin öldüğü, bir kişinin ise yaralandığı olayın perde araksında ilginç detaylar çıktı. Saldırıyı yapan iki şahsın yanı sıra olayla ilgili olduğu gerekçesiyle 4 şahıs olmak üzere 6 şüpheli polisteki sorgularının ardından Adliye'ye sevkedildi. Cinayette kullanılan silahlardan birinin özellikle terör örgütü DHKP/C’nin kanlı eylemlerinden kulanmış olduğu Çek yapımı CZ-25 marka otomatik suikast silah olduğu ve Malatya’da ilk defa ele geçirildiği belirlendi.

Malatya’da 21 Aralık günü gece Sümerpark (Abdullah Gül Parkı) içerisinde faaliyet gösteren ve 1 yıl öncede işletmecisi cinayete kurban giden kafede meydana gelen ve kar maskeli 2 kişinin silahlı saldırısında Ümit Kahraman Tutal ölmüş, Tayfun Kartal ise yaralanmıştı.

OLAYIN NEDENİ 6 AY ÖNCEKİ SİLAHLI SALDIRININ HUSUMETİ

Olay sonrasında Asayiş Şubesi cinayet Bürosu ekiplerince başlatılan çalışmada, önce olayın nedeni ortaya çıkartıldı. İddiaya göre; olayın aynı kafede 20 Haziran 2016 tarihinde meydana gelen silahla yaralama olayı olduğu belirlendi. Buna göre; 20 Haziran 2016 tarihinde aynı kafede meydan gelen silahlı saldırıda 31 yaşındaki Tuncer B. , başına isabet eden kurşunla yaralanmış ve arkadaşları tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve bu şahsı hastaneye götüren otomobilde Cinayet Bürosu ekiplerince yapılan aramada 3 adet tabanca bulunmuştu. Bu olayın Malatya Adliyesi'nde süren davası nedeniyle taraflar arasında yeniden husumet ortaya çıktığı belirlendi.

ÖLEN KİŞİNİN OLAYLA BAĞLANTISI YOK

Cinayet Bürosu ekipleri, olayla ilgili yaptığı incelemede, silahlı saldırıda ölen Ümit Kahraman Tutal’ın (yandaki fotoğrafta) olayın taraflarıyla bir bağlantısının olmadığını da belirledi. Cinayete kurban giden, 3 çocuk babası ve aynı zamanda eşi 6 aylık hamile olan oto tamir ustası Ümit Kahraman Tutal’ın saldırı esnasında kar maskeli saldırganlar Tugay O. ve Mustafa R.’nin biri Çek yapımı otomatik olan tabancalar ile kafeyi yaylım ateşine tutması sırasında kurşunların başına isabet etmesi nedeniyle ağır yaralanarak hayatını kaybettiği kaydedildi.

100 TANE GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ

Cinayet Bürosu ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilere ulaşmak ve kimliklerini belirlemek için kaçış güzergahlarındaki işyerleri ve MOBESE’lerin yaklaşık 100 ayrı kaydını tek tek incelemeye aldı ve yaklaşık 35 kişinin de bilgisine başvurarak ifade aldı. Yapılan incelemede kar maskeli şüphelileri otomobil ile kaçıran sürücü ve yanında bulunun kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ifadeleri üzerine Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, kimliklerini belirlediği şüphelileri yakalamak için gidebilecekleri adreslere operasyonlar düzenlediler.

KAÇMAK İSTERKEN OPERASYON YEDİLER…

Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri şüphelilerin Eskimalatya’da Bahçelievler Mahallesinde bir bağevinde gizlendiklerini belirlemesi üzerine operasyon başlattı. Operasyon ekibi adrese ulaştığı esnada şüphelilerin bir taksi ile kaçmak için hazırlık yaptıkları görüldü. Düzenlenen operasyonla saldırı sırasında kar maskesi kar maskesi takanlar olduğu öne sürülen Tugay O. ve Mustafa R. ile Yusuf K., Murat R., Berkant A. ve H.B.Ö. adlı şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

O SİLAH MALATYA’DA İLK DEFA ELE GEÇİRİLDİ

Cinayeti asıl gerçekleştiren Tugay O. ve Mustafa R.’nin olayda kullandıkları silahlar yer göstermeleri sonucunda Konak Mahallesi yolu üzerinde bir bahçesinin içerisinde toprağa gömülü vaziyette bulundu. Birisi otomatik olmak üzere 2 tabanca ve 1 otomatik tüfek ele geçiren polis ekipleri, otomatik tabanca olan Çek yapımı olan ve 'Thomson tipi' olarak da ifade edilen, CZ-25 otomatik suikast silahını Malatya’da ilk defa ele geçirdiler. Türkiye’de daha çok terör örgütü DHKP/C’nin kanlı eylemlerinden kulanmış olduğu Çek yapımı CZ-25 suikast silahının nereden ve ne şekilde Malatya’ya getirildiği araştırılıyor.

KAR MASKELİ VE 11 SANİYEDE CİNAYET…

Bu arada, siyasi bağlantısı olmayan ve 6 ay önceki aynı kafedeki silahla yaralama olayının taraflar arasındaki husumetinden kaynaklı olayın gerçekleştirildiği kafeye gelen olayın şüphelileri Tugay O. ve Mustafa R., güvenlik kamerasınca kaydedildi. Buna göre, yüzlerini kapatan 2 şüphelinin ellerinde silahlarla girişi ve 11 saniye sonra çıkışları yer alıyor. Şüpheliler çıkış görüntüsünde olayda kullanılan otomatik tabanca net olarak görülüyor.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Kafedeki cinayet olayı ile ilgili soruşturmada silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen Tugay O. ve Mustafa R. ile olayla ilgileri olduğu öne sürülen Berkant A., Yusuf K., Murat R. ve H.B.Ö., Asayiş Şubesi’ndeki işlemlerin ardından Malatya Adliyesi’ne sevk edildiler. Şüphelilerden H.B.Ö. adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, Murat R., Tugay O., Yusuf K., Mustafa R. ve Berkant A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİR KAFE, 2 CİNAYET, 1 YARALAMA OLAYI

Son cinayetin de işlendiği ve mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan kafenin işletmecisi 31 yaşındaki Zafer Gönültaş 6 Aralık 2015 tarihinde Koyunoğlu Mahallesi’nde Lütfi Arpacı adlı şahsın tabanca ile ateş açması sonucunda öldürülmüştü. Aynı kafede 20 Haziran 2016 tarihinde meydana gelen silahlı saldırıda ise 31 yaşındaki Tuncer B. yaralanmıştı. Son olarak 21 Aralık 2016 tarihinde ise silahlı saldırıda aynı kafede Ümit Kahraman Tutal öldü, Tayfun Kartal ise yaralandı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • malatya44423333 (7 yıl önce)
    tiplere baksana çağa çolukkklar hep şimdi içerde yatsınlarda erkekliği görüsnler
    0
    0
    Yanıtla
  • rabia (7 yıl önce)
    1 kişi degıl kişi de kişide ölebılırdı yazıklar olsun kı bu kadar cani olmus insanlar KIYAMETIN ALEMETİ kımseye bısey olmadı olan sadece ölenın aılesıne oldu sizinde canınız yansın aynı sekılde uyusturucuya opersayon sılaha operasyon istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • esnaf44 (7 yıl önce)
    Sanayideki güleryüzlü temiz insan Ümit Ustamız Rabbim mekanını cennet etsin inanın çok üzüldüm.Şimdi o doğmamış çocuğun vebalini kim ödeyecek??Artık bu tür yerleri daha çok denetlenmeli ve cezalar arttırılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    yazıkk bi çay içmeye gideceksin.hiç ugruna ölecveksin..Allah sabır versin ailesine
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (7 yıl önce)
    Bir insanı öldüren tüm insanları öldürmüştür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (7 yıl önce)
    Bu suçluları Polisimiz nice zorluklarla yakalayıp adalete teslim ediyor. Ancak Cezaların yetersiz olması nedeniyle insanlar bu suçları işlerken alacakları cezalardan korkmuyorlar. Suç işlenmeye aynı hızla devam ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla