SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kafe İçin İhale Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:35
Kafe İçin İhale Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı ve henüz açılışı gerçekleştirilmeyen Sanat Sokağı içerisindeki Sohbet Kafe, Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür A.Ş. tarafından ihaleye çıkartıldı. Söz konusu kafenin kimlere verileceği hususunda kamuoyunda bilgi kirliliği bulunuyordu.

KÜLTÜR A.Ş. İHALEYE ÇIKARDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (Kültür A.Ş.) tarafından yapılan duyuruda, “Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olup Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri Tic. AŞ.  kirasında bulunan, Yeşilyurt İlçesi, İnönü Mahallesi 580 ada 532 nolu parsel üzerinde, Sanat Sokağı içerisinde bulunan Sohbet Kafe (No:3) bağımsız bölümün 3 (Üç) yıllığına, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile Kiralaması yapılacaktır” denildi. 

YARISINI PEŞİN ÖDEMEYENE SÖZLEŞME YOK

Kültür A.Ş.’nin duyurusun da, Sohbet Kafe için tahmini muhammen bedelin 75 bin TL olduğu belirtilerek şu bilgi verildi: 

“İhale üzerinde kalan iştirakçi, ihale kararının kendisine bildirilmesini müteakip en geç 15 gün içerisinde yüzde 6 kesin teminat vererek sözleşme imzalayarak ihale bedelinin yüzde 50’si ve satışla ilgili vergilerin tamamını peşin olarak ödeyecek ve İhale bedelinin kalan yüzde 50’sini sözleşmenin imzalanması tarihine müteakip 6 ay sonra peşin ödeyecektir veya 2886 sayılı kanunu madde 57. maddesine göre ihale bedelinin yüzde 50 ’sini sözleşme tarihinden önce ödenmemesi halinde kesin teminat alınmayıp sözleşme imzalanmayacaktır. İştirakçi yükümlülüklerini bu süre zarfında eksiksiz yerine getirmediği takdirde ayrıca hiçbir ihtara gerek kalmadan ihale feshedilip teminat irat kaydedilecektir” şeklindeki bilgilere yer verildi.

Sohbet Kafe için kiralama ihalesi 3 Aralık 2015 tarihinde Kültür A.Ş. hizmet binasında saat 11.00’de gerçekleştirilecek. 

KAMUOYUNDA KONUŞULUYORDU

Sanat Sokağı’nın içerisinde yer alan Sohbet Kafe’nin kim y ada kimlere verileceği hususu uzun bir süreden beri kamuoyunda konuşuluyordu. Zaman zaman bazı siyasetçi ve yakınlarının da isimlerinin yer aldığı kafe için kira ihalesi düzenlenmesi ve ihale şartnamesinde kira bedeli için bazı ağır yükümlülüklerin getirilmesi uzun bir süreden beri kamuoyunda konuşulan bilgi kirliliğini de gidermiş olacak. 

Söz konusu Sohbet Kafe’nin ihalesine yoğun bir katılım olması ve kira bedelinin muhammen bedelin üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız