SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kafes Kuşları Yarışması

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:33:31
Kafes Kuşları Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kanarya Sevenler Derneği tarafından düzenlenen Kafes Kuşları Yarışması büyük ilgi gördü. 

Malatya Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen yarışmada Malinua ve Harzroller cinsi kanarya kafes kuşları, renk, ötüm ve güzellik gibi kriterler dikkate alınarak yarıştırıldı. Malatya Kanarya Sevenler Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya katılım yoğun olurken yarışma dışında oluşturulan açık pazarlarda yaklaşık 2 bin çeşit kuş satışa sunuldu.

BALIK VE KUŞ HOŞGÖRÜYÜ ARTTIRIYOR 

Yarışma hakkında bilgi veren Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu'na bağlı Malatya Kanarya Sevenler Derneği Başkanı Mehmet Gezer, tam manasıyla kuş severlere hitap eden bir etkinlik yaptıklarını ifade ederek, düzenlenen bu etkinliğin aynı zamanda insan psikolojisine fayda sağladığını belirtti. Gezer, “Stresli bir yaşam süren insanlar kendi iç dünyalarında var olan, sevgi, şefkat, merhamet duygularını kendilerine edindikleri hobiler ile geliştirebilirler. Yapılan bilimsel çalışmalarda kuş balık, canlı hayvan besleyen insanlarda bu duyguların daha yoğunluk kazandığı gözlemlenmiş. Kuş, balık besleyen idarecilerin çalışanlarına daha hoş görülü davrandıkları görülmüştür. İşte bu yüzden biz böyle etkinlikler düzenleyerek, insanların bu hayvanlara olan meraklarını arttırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda dereceye giren kuşların sahiplerine plaketleri verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız