SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kahramanların Günü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:13
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TMGD) Malatya Şubesi Başkanı Bayram Akdemir, “Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine sahip çıkamaz” dedi. 

Dernek binasında, dernek yöneticileriyle birlikte “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle basın açıklaması yapan TMGD Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, “Birlik ve beraberliğimize karşı dış destekli vatan hainlerinin son günlerde yapmış oldukları saldırılar yüreğimizi dağlamaktadır. Bu vatan için canını veren şehitlerimize rahmet dileyerek, 19 Eylül tarihinde ilimizde gaziler gününü kutlayacağız" dedi. Gaziler gününün Türk kahramanlığının taçlandığı gün olduğunu anlatan Akdemir, şöyle konuştu: "19 Eylül, Kurtuluş Savaşında, 1950'de Kore'de, 1974'de Kıbrıs'ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve tüm malul gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül gaziler günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür.” 

19 Eylül kahramanlık gününü şehit ve gazilere borçlu olduğumuzu anlatan Akdemir, şunları söyledi: "Vatan uğruna ölümü göze almış, kahramanlık destanları yaratan gazilerimizi unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki geçmişine sahip çıkmayan, geleceğine sahip çıkamaz. Devlet ve toplum olarak, canını hiçe sayarak ölümü göze alan gazilerimize sahip çıkalım, gaziler gününde Malatya halkı olarak yanlarında bulunalım. Çünkü her Türk vatandaşının soyağacında bir şehit ve gazi mevcuttur. Biz, kanla sulanmış bu topraklarda birer şehit ve gazi torunları olarak yaşamaktayız.” 

Akdemir, açıklamasında, 19 Eylül günü kutlanacak programa Malatyalıları davet etti. Akdemir, 19 Eylül günü saat 09.00 da Atatürk Anıtında, saat 09.45 de Kongre Kültür Merkezi'nde bir program yapılacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız