SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kahramanlar'ın Özel Konukları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki şehit yakınları, gaziler ve aileler, sınır ötesi operasyonlardaki başarılarıyla sancağındaki madalya sayısı 4 olan ve “Kahramanlar Üssü” olarak da adlandırılan, Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üssü’ne konuk oldular. Üs komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kazım Öndül, “Burası sizin yeriniz ve eviniz” diyerek karşıladığı konuklarıyla tek tek ilgilendi.

Sınır ötesinde başarılı operasyonlara imza atan “Kahramanlar Üssü”nün 7 aylıktan 77’ye özel konukları vardı. Bunlar, sınırlarımız dahilinde ve dışında, Türkiye’nin huzur ve güvenliği için canlarını feda eden şehitlerin yakınları ve aileleri, yaralanan ya da organlarını kaybeden gaziler ile onların aileleriydi.

94 şehit yakını, gazi ve ailelerinin katıldığı organizasyona davetli aileler, kent merkezinden üsse otobüslerle götürüldüler. Özel konuklar, üs’te komutan Tuğgeneral Kazım Öndül ve eşi Şükran Öndül tarafından karşılandılar. Tuğgeneral Öndül, konuklarıyla tek tek tokalaşırken, yaşlıların da ellerini öptü.

Konuklara önce karargahta bir brifing verildi. Malatya’nın anlatılmasıyla başlayan brifingde, 7’nci Üssün tarihçesi ve gezi programı hakkında da bilgi verildi. Komutan Öndül, burada bir şehidin yeğeni olan 7 aylık Hatice bebeği kucağına aldı ve sevdi.

Tuğgeneral Öndül, konukları üs’te görmekten çok mutlu olduklarını belirterek, “Sizleri 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görmekten, ağırlamaktan çok mutluyum. Her zaman sadece biz çağırdığımız zaman değil, kapımızı çaldığınız zamanda telefon ettiğiniz zamanda biz buradayız. Bizim davet etmemizi beklemeyin, burası sizin yeriniz ve eviniz"dedi.

Brifingin ardından karargah önünde toplu fotoğraf çekildi, daha sonra 7’nci üssün kurulduktan itibaren sahip olduğu, uçurduğu eski uçakların yeraldığı açık hava uçak müzesi gezdirildi.

Helikopterle bir yaralı askerin kurtarılmasına ilişkin gösteri, heyecanla ve alkışlarla izlenirken, daha sonra üssün 3 filosunda bulunan F-4 Fantom uçaklarında kullanılan modern silah ve mühimmattan oluşan sergide, uçaklar ve bu silahlar hakkında bilgi verildi.

Konuklar, Fantom uçağını ilgi ile incelerken, bazıları pilot kabinine bindiler ve pilotlardan uçaklar hakkında detaylı bilgiler aldılar, fotoğraf çektirdiler.

İki itfaiye aracından sıkılan suyla sağlanan su perdesinin içerisinden çıkan Fantom uçağı ilgiyle izlenirken, Fantom uçaklarının alçaktan uçuş gösterisi de ilgi topladı.

Mehmetçiklerden oluşan karma takım ile üssün kendine özgü kuralları olan futbol maçına benzeyen “feetball” maçı yapan konuklar, pilotlar ve uçuşa hazırlayan makinistlerle de sohbet ettiler.

Ağırlama, 172. Şahin Filosu’nun havuz başında verilen akşam yemeği ile son buldu. Üs komutanı Tuğgeneral Öndül, burada yaptığı konuşmada “Yanımızda olduğunuzu, yanınızda olduğumuzu size göstermek, içimizde olduğunuzu, içinizde olduğumuzu göstermek için bir fırsat oldu. Burada sizinle birlikte olmaktan, vakit geçirmekten çok mutlu oldum. Ayaklarınıza sağlık.” Dedi.

7’nci Ana Jet Üssü’nde görevliyken Kuzey Irak’ta şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç’ın babası ve aynı zamanda Malatya Önce Vatan Derneği başkanı olan Ahmet Keskinkılıç’a, günün anısına uçak maketinden oluşan bir plaket verdi.

Ayrıca ziyarete katılan ailelere çiçek, çocuklara da oyuncaklar verildi.

Üs Komutanı Öndül, Mardin’de 1987 yılında bir çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmeni Koray Seçkin’in kardeşi olan İnönü Üniversitesi rektör yardımcısı Prof.Dr. Turgay Seçkin’in de aralarında bulunduğu konuklarını, karşıladığı gibi yine tek tek ellerini sıkarak uğurladı.

HABER-FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız