SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kahramanlığın Bugünkü Adısın'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü yuvalarına karşı başlattığı sınır ötesi operasyonun 4. günü sabah saatlerinde çıkan çatışma sonucu şehit olan 23 yaşındaki Malatyalı Uzman Komando Onbaşı Murat Doğru’nun cenazesi, dini törenin ardından düzenlenen askeri törenle Şehitlik’te toprağa verildi. Törende konuşan Binbaşı İrfan Sezgin, “Bugünkü kahramanlığın adı sensin” diye hitabettiği şehidin kanının yerde kalmayacağını bildirdi. Cenaze törenine, sınır ötesi harekatı sevk ve yöneten 2. Ordu Komutanlığı’ndan “general düzeyinde” katılım olmadığı, komutanların karargah bölgelerinde operasyonla ilgili görev aldıkları belirtildi.

TÖREN..
Malatya’nın Beydağı Mahallesi’nde oturan 5 çocuklu Fadime- Mahmut Doğru çiftinin en küçük çocukları olduğu bildirilen 23 yaşındaki şehit Murat Doğru için, Şehir Mezarlığı’nda bir tören düzenlendi.

Buradaki cenaze törenine; şehidin ailesi, yakınları, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutan Vekili 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, diğer askeri ve sivil yetkililer, daire müdürleri, bazı siyasi parti temsilcileri, meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldılar.

Törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, diğer asker ve sivil makamlarca çelenk gönderildi.

Şehit askerin bayrağa sarılı tabutu musallaya getirildiğinde, babası Mahmut Doğru ile annesi Fatma, ablası Ayşe ve ailenin kadın fertleri tabuta ve önündeki fotoğrafa kapanarak gözyaşı döktüler. Şehidin babası, gözyaşları içerisinde “Devletimiz varolsun, vatanımız sağolsun. Ben de kurban olurum bu vatana” diye feryat ederken, ağabey Vahap Doğru da vücuduna bayrak sararak cenaze törenini izledi. Hava astsubayı olan diğer ağabey Abdurrahman Doğru ise törene resmi üniforması ile katıldı. Şehidin astsubay olan ağabeyinin küçük oğlu Muhammet Doğru da, asker kıyafetleriyle cenaze törenindeydi.

“KAHRAMANLIĞIN BUGÜNKÜ ADI SENSİN..
Cenaze namazından önce konuşan 2. Ordu’da görevli Binbaşı İrfan Sezgin şunları söyledi:

“Bugün, 24 Şubat 2008 tarihinde Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonlarda, asil Türk Milletinin namus ve şerefini korumak için şehit olan bir Türk evladını, Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru’yu ebediyete, Türk Milletinin kalbine uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Şehidimize Tanrıdan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.

İnsanlık tarihi ile birlikte başlayan şanlı Türk tarihi dünya tarihinin derinliklerinde iz bırakan büyük olayların kaynağıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bağrından çıktığı yüce Türk Milletinden aldığı güç ve azimle, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de büyük destanlar yazmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Türk Milleti ve Türk Ordusunun tarihi, her sayfası altın harflerle yazılmış bu destanlarla doludur.

Bu destanların yazarları, Sırpsındığı’nda, Kosova’da, Çaldıran’da, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, ‘Bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş’ kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Bugün, bu gül bahçesine bir şehit daha uğurluyoruz.

Yüce Türk milletinin namusu ve şerefi uğruna şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru’ya kurşun sıkan hain eller şunu iyi bilmelidir ki; Türk Milleti tarih boyunca nice Ahmetler, Mehmetler, Muratlar ve Mustafalar yetiştirmiştir. Bir karış vatan toprağı için binlerce evladını şehit veren bu millet, topraklarına kanını akıtmış vatan evlatlarına daima vefa borcunu ödemiştir.

Bu vatanın bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri bunun en büyük güvencesidir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken eli kanlı terör örgütünün önünde, arkasında, yanında kim olursa olsun başarılı olma şansı yoktur. Çünkü bu millet hiçbir zaman teröre ve bundan beslenen hainlere geçit vermemiş ve vermeyecektir.

Buradan sesleniyorum..

Ülkemi ve milletimi bölmek, parçalamak isteyenler!

Milletimin huzuruna göz diken hainler;

Terörü kışkırtanlar,

Terör kanından beslenenler,

Terörden medet umanlar!

Kullandığınız terörün kanlı eli bir gün sizin yakanıza yapışacak ve bu sefer sizi hedef alacaktır. Terör silahı size dönüp, sizi kendi pis kanınızda boğduğunda bunu anlayacaksınız, ancak pişman olmak için çok geç olacaktır.

Dış güçler tarafından kullanılanlar.. Teröre alet olanlar!

Dün sizin atalarınız, bugün siz, yarın sizin torunlarınız aynı oyunlara geldiniz, gelmeye devam ediyorsunuz, aynı tuzağa düşüyorsunuz, aynı sonu paylaşacaksınız. Sizi kullananlar keselerini ve kursaklarını sizin kanınız ve canınızla doldururken siz, yoksulluk ve sefalete boğulacak, acılarla boğuşacaksınız.

Artık gerçekleri görünüz, zaman tarihten ders alma zamanıdır. Yoksa yüzyıllarca olduğu gibi, bugün de hüsrana uğrayacaksınız.

Devleti, milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleriyle Türkiye Cumhuriyeti, her türlü tehdidin üstesinden gelecektir. İç veya dış hiçbir güç odağı hangi yöntemi izlerse izlesin, hangi gayri insani ve gayri ahlaki yollara başvurursa vursun, bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı ortadan kaldıramayacaktır.

Çanakkale Savaşlarının küllerinden doğan, İstiklal Harbinde yoktan var olan, mütarake yıllarının umutsuzluğunu Büyük Taarruzun onurlu ve gururlu zaferine dönüştüren, Türkiye Cumhuriyetinin yegane güvencesi, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine ve yüce Türk Ulusuna uzanan elleri kırmak, doğrulan silahları yok etmek için en son yiğidine, kanının son damlasına, varlığının son noktasına kadar savaşmaktan asla çekinmeyecektir.

Bu mücadele içinde acılar çektik ve çekeceğiz. Ancak esas acıyı, bize, Türk Milletine bu acıyı çektirenlerin karanlık hayalleri içinde boğulurken çekeceklerini biliyoruz ve buna inanıyoruz.

Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehidim, Muradım;

Sen bu topraklar için şehit oldun!

Vatan için can veren kahramanlığın bugünkü adı sen oldun!

Başkaları bilmese de bizler, senin hangi kutsal amaç için şehit olduğunu biliyoruz. Senin bıraktığın yerden bizler devam edeceğiz. Sen artık ebediyen kalbimizde yaşayacak, şanlı Türk tarihine malolacaksın. Allah mekanını cennet eylesin!

Evladını vatan uğruna feda eden aziz şehit anası, şehit babası!

Oğlunuz artık Türk milletinin bir evladı olarak, adı hatıramızda, ruhu arş-ı alada, aziz naşı cennet bahçesindedir.

Ağlama şehit anası, şehit babası!.. Bizler burada olduğumuz ve bizlere güvendiğiniz sürece oğlunuzun kanı yerde kalmayacaktır. Alacağımız hesaplara bir yenisini daha ekledik. Kendi şahsi çıkarları için vatanını ve milletini satanlara, ‘Hepimiz Türküz, bu vatan hepimizin’ deme cesaretini gösteremeyip acınızı paylaşmayanlara inat ‘Vatan sağolsun’ deyin, düşmanlarınızı sevindirmeyin.”

CENAZE NAMAZI..
İkindi namazını müteakip şehidin cenaze namazı kılındı. Murat Doğru’nun cenaze namazını Malatya’nın yeni müftüsü Mehmet Sönmezoğlu kıldırdı.

Daha sonra, bayrağa sarılı tabut bir manga asker tarafından omuzlarda taşınırken, törene katılanlar da tabutun arkasından yürüdüler.

Cenaze törenine katılanlar “Kahrolsun PKK”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” diye sloganlar attılar.

Cenaze töreni sırasında fenalaşan şehit yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale ettiler.

Şehidin cenazesi, Şehitlik’te toprağa verilirken, tabuta sarılı bayrak ve şehidin fotoğrafı Vali Halil İbrahim Daşöz ve 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Öndül tarafından acılı baba Mahmut Doğru’ya teslim edildi. Acılı baba, "Vatanımız sağolsun. Bu vatana canımız kurban" diyerek oğlunun emanetlerini teslim aldı.

ŞEHİDİN ÖZGEÇMİŞİ..
Murat Doğru'nun özgeçmişi ile ilgili olarak şu bilgi verildi:

"Şehit Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru (2007-286) 13 Temmuz 1985 tarihinde Malatya’da dünyaya gelmiştir. Öğrenimini Malatya’da yapan Şehit Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru, Doktor Saadettin Hacıevliyagil Lisesi’nden 08 Eylül 2003 tarihinde mezun olmuştur.

21 Kasım 2005 tarihinde askerliğini yapmak üzere 7’nci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Yeni Foça’ya sevki yapılmıştır. Eğitim Birliğini tamamladıktan sonra Karaca Söğüt Marmaris’te Jandarma Özel Muhafız Tabur Komutanlığı’nda askerlik hizmetini 21 Şubat 2007 tarihinde tamamlamıştır.

21 Mayıs 2007 tarihinde Komando Kursu görmek üzere Isparta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına piyade uzman onbaşı olarak katılmıştır. 24 Ağustos 2007 tarihinde kursunu başarı ile tamamladıktan sonra ataması Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı emrine çıkmıştır. 9 Eylül 2007 tarihinde göreve başlamıştır.

Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru, Irak’ın Kuzey bölgesinde bölücü terör örgütüne karşı icra edilen operasyonda 24 Şubat 2008 tarihinde saat 06.00’da çıkan silahlı çatışmada kutsal Türk vatanı ve al bayrağı uğruna şehit olmuştur.

5 kardeş olan şehit Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru bekardı."

HABER-FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız