SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kahreden Gerçek..

A- A+ PAYLAŞ

Tokat'ta teröristlerin devriye görevi yapan jandarma ekibine kurduğu hain pusuda yaralanan 21 yaşındaki Jandarma Onbaşı Arif Temel, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki(GATA) tedavisinin ardından verilen 45 günlük hava değişimi iznini geçirmek üzere memleketi Balıkesir'in Gönen İlçesi'ne geldi.

Saldırı anını DHA'ya anlatan Onbaşı Temel, ´Karakola 5-10 dakika kala yoğun ateş başladı. Araçtakiler ´pusu var atlayın´ diye bağırmaya başladı. Ancak araç brandalı olduğu için çıkamadık´dedi.

Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü yakınlarında 7 Aralık 2009 tarihinde teröristlerin, devriye görevi yapan jandarma ekiplerine kurduğu pusuda, 7 asker şehit olmuş, aralarında Jandarma Onbaşı Arif Temel'in de bulunduğu 3 asker de yaralanmıştı. Gönen'de Zeki- Gülümser Temel çiftinin iki oğlunun büyüğü olan jandarma onbaşı Arif Temel, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'ndeki tedavisinin ardından verilen 45 günlük hava değişimi izni için memleketine geldi.

Acemi eğitimini tamamladıktan sonra Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Temel, 20 günlük izin dönüşü birliğine dönerken hain saldırıda yaralandı.

´PUSU VAR ATLAYIN´ DEDİLER ANCAK ARAÇ BRANDALI OLDUĞU İÇİN ÇIKAMADIK´

Saldırı anını anlatan onbaşı Temel, ´Araçta kantin malzemesi olduğu için brandası kapalıydı. Ben en iç kısımdaydım. Daha sonra yola çıktık bu sırada ben etrafı daha iyi görmek için arka kısıma geçtim. 11 kişiydik. Arka bölümde 8 asker bulunuyordu. Askerlerden 3'ü sivildi. Karakola 5-10 dakika kala yoğun ateş başladı. İlk atışta karnımdan ben vuruldum. Ayaklarımdan da vurulmuşum ama hissetmedim. Araçtakiler bağırmaya başladı ´pusu var atlayın´ diye. Araç brandalı olduğu için çıkamadık. Şehit düşen arkadaşlardan bir tanesi bizi dışarı doğru ittirdi. Sonra yerde kaldık. Karakoldan 2 tane araç geldi. İlk, şehit düşen 2 arkadaşımla birlikte beni aldılar. Hastaneye götüren araç yolda bozuldu. Araç şoförü işi bildiği için aracı yokuş aşağı boşa aldı. O esnada gelen ambulansı durdurup bizi ambulansa geçirdiler´dedi..

´KEŞKE KARŞI KARŞIYA MEVZİLERDE ÇATIŞSAYDIK´

Onbaşı Arif Temel son olarak ´Karşı karşıya mevzilerde çatışsaydık. Ben şehit düşseydim de diğer arkadaşlarım şehit olmasaydı. Bize söylenen 1 teröristin 5 sene içinde öldüğü. Vurulmasa dahi pislikten, soğuktan 5 sene içinde ölüyor. Keşke karşı karşıya mevzilerde olsaydık. Ateş açma fırsatımız olsaydı. Olay 1 dakikadan az sürdü belki de´dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız