SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kahtalı'dan Türkçe Kur'an ve Ezan Okunmasına Tepki

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde düzenlemiş olduğu Şeb-i Arus programında, Türkçe Kur’an-ı Kerim ve Türkçe ezan okutulmasına tepki gösteren AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “’1932’de CHP’nin tek parti Türkiye’sinde yaşanan bu olayın, günümüzde tekrar vuku bulmasından dolayı rahatsızlık duyduk” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Aralık'ta Mevlana'nın ölüm yıl dönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğu Şeb-i Arus töreninde peş peşe skandallara imza atılmasının ardından konuyla ilgili tepkilerini dile getiren Milletvekili Kahtalı, “Etkinlikte Mevlevi ayini olarak bilinen zikrin; kadın ve erkek semazenler tarafından birlikte icra edilmesini, bununla da yetinmeyen İBB yönetiminin Kur'an-ı Kerim tilavetini, Ezanı ve Naat-ı Şerifi de Türkçe olarak gerçekleştirmesini şiddetle kınıyorum. Bunlar örselenecek şeyler değil. Mevlevi ayin-i şerifi başlı başına formattır. Bu provokasyondur. Dinde böyle bir şey yoktur. Mevlevi adabında böyle bir şey yoktur. Bu iş en başta İBB olmak üzere zihniyet itibarıyla CHP’in bu meseleye nasıl baktığının göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sözlerine devam eden Kahtalı bu hadiseden rahatsızlık duyduklarını belirterek, “1932 yılının tek parti Türkiye’sinde gerçekleşen bu olayın, günümüzde tekrar vuku bulmasından rahatsızlık duyduk. İBB Başkanı’nın 88 yıl aradan sonra tekrardan Kur’an’ı ve ezanı Türkçe okutması, milletimizin kutsallarına karşı yapılmış büyük bir hadsizliktir. CHP’nin bu zihniyetine milletimiz dur diyecek ve bu hadisenin bir kez daha yaşanmasına asla müsaade etmeyecektir. Özlemle beklediğiniz o karanlık günlere ülkemiz ne pahasına olursa olsun asla dönmeyecektir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Bynedim (3 yıl önce)
    O zaman kuranın mealinin ne anlamı kalıyorki arapça resmi dilimiz olsun ilk okuldan tekrar başlayıp öğrenelim.Tövbe estf.Anlamadığınız birşeyleri dinlemenin hiç kimseye fsidesi olmayacagı kanaatindeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Ülke yangın yeri olmuş. Sayın vekil dinden yürüyor. Neden acaba? Neden insanlar kendi dinini kendi dilinden öğrenmesin? Neden buna engel olunuyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sayın vekil pazar markette yangın var bırakın İstanbul'u
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktürk (3 yıl önce)
    Size katılmıyorum sayın vekil esas bu olaya insanların tepki göstereceğini sandığınız günler geride kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    eğitimli insanlarımız bu konuda sayın vekil gibi düşünmüyor.tam tersi türkce ibadet kısaca herkes kendi dilinde ibadet ederse kuran ı sadece kendi dilinde okuyup öğrenirse müslümanlar hem daha hoşgörülü hemde cahil kalmazlar.arapca öğreneceğim diye boş yere zaman harcanmaz.işin özü boş beleş din tüccarlarından öğrenilmez.zaten allah da bize böyle emrediyor.anlamadan ibadet nasıl olur.özellikle islam aleminin bu noktada takılmasının sorumlularının misyonerler olduklarını düşünmemek elde değil.cemaat ve tarikatlar vasıtasıyla bu kısır döngü oluşturulmuş ,bir düşünelim !hıristiyan yada yahudi olsanız müslümanların bu konudaki duruşlarından memnun kalır mısınız....
    0
    0
    Yanıtla
  • CUMALİ (3 yıl önce)
    Sevgili yorumcu lar bu konuyu bilmediğiniz belli muftunun veya bu hususta yetkili birisine bıraksak yanlış dan dönmüş olursunuz .benim görüşüm diyemezsiniz. Çok YANLIŞ. Yapıyorsunuz. AllAH afftsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)CUMALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ülkenin Diyanet işleri başkanı TOKİ'nin verdiği evden aldığı faiz haram değildir dedi.Bunlara mı güveneceğiz bizler?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yetkili olan ve bilmiş olanlar da senin gibi düşünüyorlar. En iyi biz biliriz, bizim dediklerimize inanacaksınız. Siz anlamayın biz size anlatırız. Allah ile aramıza ille bir hocamı girmesi lazım, ben kur’an ı Türkçe okuyup öğrenirsem, günahamı giriyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • bir vatandaş (3 yıl önce)
    sayın vekil kuran türkçe olursa ne dediğini anlarız.ona göre hareket ederiz.yıllarca kuran dinliyoruz bir kelime anlamıyorum.türkçe okunsunki herkes anlasın.kuranın ingilizcesi var,fransızcası var,ruscası var niye türkçesi olmasın.insanları engellemeyi bırakın dinini öğrensin.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (3 yıl önce)
    Avrupa da Reform hareketlerine bakın, İncil in Almanca ya ve diğer dillere çevrilmesine din adamları ve kiliseler karşı çıktı. Çünkü o güne kadar din adamlarının her söylediği doğru olarak kabul ediliyordu. Halkın anladığı şekilde tercüme edilince halk üzerindeki etkileri kalmadı. Böylece bilimde, güzel sanatlarda gelişmelerin yolu açıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (3 yıl önce)
    Sayın vekilim; Keşke aynı duyarlılığı çocuk tecavüzlerine, kamu malının peşkeş çekilmesine, yolsuzluklara, yurtdışındaki faiz baronlarına ödenen milyarlarca dolar faize, haram dediğiniz faizin arttırılmasına, belediyelerce bazı vakıflara aktarılan halkın parasına, dünya bankası raporuna göre dünyada ihale alma miktarına göre ilk on sıraya giren ünlü beş firmaya ödenmiş ve ödenecek olan milyarlarca dolarımıza, bu ülkenin kurucusuna Diyanet İşleri Başkanı’nın “hain” demesine, yolsuzluktan yargılanmayan bakanların yüce divana gönderilmeden aklanmalarına, bir bakanın “bakara makara” demesine de gösterseydiniz. O zaman daha tutarlı olurdunuz. Sizin endişeniz, Kuran-I Kerim’in Türkçe okunması halinde, daha anlaşılır olacağı ve din istismarı yapanların ellerinden bu imkanın alınacağıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (3 yıl önce)
    Gençlerimiz işsiz. . Millet evine gıda alamaz, kirasını ödeyemez durumda. Beyefendiler halen din üzerinden siyaset yapıyor. İnsanların önce temel ihtiyaclarını gidermek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • BERK (3 yıl önce)
    sayın vekil Askeri üçret ve emekli zammına bak 1 kg prinç 13 tl 1kg bulgur 5.50.. 5 lt sıvı yağ 57tl 1 kg ispanak 4 tl
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Siyasal İslamcılar işinize gelmiyor.Kurani Kerim'in ne dediğini bizlere ne anlatmak istediğini bilmek neden zorunuza gidiyor? Sadece boş İslam siyaseti yapıyorsunuz.Faiz serbest,zina serbest,istanbul sözleşmesi manevi aile hayatını bitirmiş.kusura bakma ama artık bu millet tutmuyor bu içi boş cümleleri
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (3 yıl önce)
    Türkçe okununca neden zoruna gidiyor kardeşim.İnsanlar Kuran ı Kerimde ne yazıyor en azından anlıyor.Cami de imam arapça okuyor.cemaatin yüzde 95 i anlıyorsa elimi keserim.ezan arapça okunmalı ona bir şey demem.Ama ben Türküm ve Kutsal kitabımı tabiki Türkçe okuyup anlayacağım.Bir ingilizde ingilizcesini okuyup anlayacak.Bunlar gündem değiştirme bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi (3 yıl önce)
    Islamin gercek anlamini bilmek yine birilerine batıyor demekki. Kuran anlaşılmak için gönderildi. Sadece kuru bos okunsun diye degil. Arapça okurken ne emrediyor ne yasak ne helal Allah ne diyor hangisini anliyoruzki. Mecburen Türkçeye cevirilecekki bizlerde anlayalım dinimizi. Ankayalimki bizleri somurmesin din tüccarılari. Ya da siyasal İslamcılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet.44 (3 yıl önce)
    Ezan bence arapça olmalı, dünyanın neresine gidersen git duyduğun sesin ezan olduğunu - namaza davet olduğunu bilirsin böylece. Anlamını öğrenmek sadece bir kaç dakikanı alır. Ama kuran bir mesaj kitabıdır, tabiki herkes kendi dilinde okumalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akrm (3 yıl önce)
    Bu yorumları yazanlarda nasıl bir islam nasıl bir Müslümanlık anlayışı var.islamı ne derece bildiğiniz belli,EZAN nı nasıl bildiğiniz belli...kafirun suresinin son ayetin denildiği gibi “SİZİN DİNİNİZ SİZE BENİM DİNİM BANA” vekilimizden ALLAH razı olsun ağzına yüreğine sağlık..
    0
    0
    Yanıtla
  • halk (3 yıl önce)
    belki bizler o günleri göremeyeceğiz ama bunlar gibi statüko islam anlayışını savunan, islam ı anlamak yerine geleneklerle dini yaşamayı doğru bulan bu yobaz zihniyet elbet son bulacaktır. bunlar islam ın anlaşılmasını istemeyen devri geçmiş anlayışlardır. o koltuklar altınızdan alındığında ,hele son nefesinizi verirken vicdanlarınızda zerre kıpırdama olacak mı zaman bunu sizlere gösterecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Kuran a gelince müslümanız,faiz e gelince sistem böyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (3 yıl önce)
    Vekilde her gündem de bi açıklama yapıyor :) önce bekliyor saflar belli oluyor ondan sonra açıklama yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (3 yıl önce)
    Allah o kitabi okuyun demiyor anlayin ve anladiginizi yasayin diyor Cami de hoca kuran I arapca okuyor ama caminin ihtiyaclari icin parayi Turkce istiyor hocam onu niye arapca istemedin dedigim de anlamazlar diyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • has malatyalı (3 yıl önce)
    Ezan türkçe okunuca ne oluyor sayın vekilim? Ezan başka dinde okunamaz diye nerde yazıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Önemli olan kuran nın anlanılması sayın vekil.ister türkçesini oku ister ingilizcesi ni istersen arapçasını.
    0
    0
    Yanıtla
  • nalan (3 yıl önce)
    durumlar cok kötü herhalde.....yine dini kullanarak gündem degiştiriyorlar.Yeter artık sizlerin yüzünden millet dinden imandan sogudu.Allah rızası için şu güzel dinimizi agızlarınıza almayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Allah'ın kutsal kitabını Türkçe okumak ne zaman yasaklanmış. Yada Kur'an Arapçadan başka dilde okunmaz diye bir ayet yada bir hadis mı var. Hiç kimse Yüce Allah'ın dinin yerine şeyhinin dinini koymasın Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyette TBMM vekil olup sonra da ona ve Cumhuriyete hakaret etmek ülkesine değil dış güçlere hizmet etmektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Millet aç sorumluları yine gündem değiştirme derdinde
    0
    0
    Yanıtla