SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kahvaltı Mutlaka..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Çocuk Çalışma Grubunun koordinasyonu ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile TOKİ İlköğretim Okulunda “Sağlıklı Beslenme, Obeziteyle Mücadele ve Hareketli Yaşam” konulu bir seminer düzenlendi.

Seminere ilişkin olarak Kent Konseyi'nden yapılan açıklama şöyle:

"İlköğretim birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine verilen konferansta çocuklara sağlıklı beslenmenin önemi ve hazır yiyeceklerin sakıncaları hakkında bilgi verildi. Konferansa konuşmacı olarak İl Sağlık Müdürlüğünden Hemşire Canan Yılmaz, Diyetisyen Çiğdem Bozkır katıldılar.

Malatya Kent Konseyi Çocuk Grubu Başkanı Rahime Akar, programın açılış konuşmasını yaparak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen seminerde vücudun büyümesi ve çalışması için dört temel besin maddesinin mutlaka tüketilmesine dikkat çeken Hemşire Canan Yılmaz, bu besin maddelerinin süt ürünleri, et ürünleri, sebze meyve ürünleri, ekmek ve tahıl ürünleri olduğunu belirtti.

İçinde demir bulunan maddelerin yeterli ölçüde tüketilmediği takdirde kansızlığa yol açtığını belirten Yılmaz, bu durumu önlemek için ise demir yapıcı gıdaları mutlaka tüketmeleri önerisinde bulundu.

Miniklere günde en az iki bardak süt…
Kemik Sağlığımızı, göz sağlığımız, diş sağlığımızı ve kas sağlığımızı koruyabilmek için günde en az iki bardak süt içilmesi gerektiğini belirten Yılmaz “Böylelikle ilerde oluşabilecek kemik erimesi gibi hastalıklarında önüne geçmiş oluruz” dedi.

Sağlıklı yaşam için besinleri öğün atlamadan ve her besin grubundan tüketmemiz gerektiğini belirten Diyetisyen Çiğdem Bozkır ise “özelikle çocukların düzenli beslenmesi çocukların sağlıklı büyümesini ve gelişmesini sağlar” dedi.

Güne sağlıklı başmak için ise mutlaka kahvaltı yapılması uyarısında bulunan Bozkır kahvaltının öğrenmek ve öğrendiklerimizi unutmamak için önemli olduğunu belirtti.

Temizlik önemli…
Sağlıklı yaşam için doğru beslenmek kadar temizliğinde önemli olduğunu ifade eden Bozkır, “yemekten önce ve sonra ellerimizi yıkamalıyız, dişlerimiz günde en az iki kere fırçalamalıyız ve düzenli olarak spor yapmalıyız” dedi.

Resimler eşliğinde yapılan sunumların ardından temizliğin önemini anlatan çizgi film ile toplantı sona erdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız