SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kahve Sevenleri Üzecek Haber !

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:18
Kahve Sevenleri Üzecek Haber !
A- A+ PAYLAŞ

Tel Aviv Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, DNA zincirinin sonunda bulunan telomer denen yapılar kahve ile kısalıyor, bira tükettikçe ise uzuyor.

TELOMERLER KISALDIKÇA ÖMÜR DE KISALIYOR

Telomerler, DNA'da insan ömrünün süresini belirleyen ve stres gibi faktörlerle kısalan bir yapı. Telomerler kısaldıkça, hücrede ölüm gerçekleşir.

Yaşam süresi ve sağlık durumunun telomerler ile yakından ilgili olduğu biliniyor. Profesör Martin Kupiec, bu araştırma ile çevresel faktörlerin, telomerlerin uzunluğu üzerindeki etkisini ilk kez kanıtladıklarını belirtti. Ayrıca bu çalışma ile hastalıkların önlenmesi ve tedavisi ile ilgili çok şey öğrendiklerini açıkladı.

TELOMER NEDİR? 

Telomer kromozomların bitişinde bulunan ve DNA'yı tehlikeden koruyan bir noktada yer alıyor. İnsanlar yaşlandıkça telomerler kısalıyor. Aynı yaştaki insanlardan, telomerleri daha kısa olanlarda kanser, kalp hastalığı, bunama ve ölüm riskinin daha yüksek olduğu görüldü.

Daha önce yapılan bir araştırmada çok sayıda fobisi olduğu öğrenilen kadınların daha kısa telomerlere sahip olduğu ortaya çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız