SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kahvecilerden Miting Hazırlığı

A- A+ PAYLAŞ

Tütün Yasası nedeniyle Kahveciler Federasyonu'nun organize edeceği miting için Malatya'dan da geniş bir katılımın olacağı bildirildi.

Kahveci esnafının yaşadığı sorunlar nedeniyle Esnaf Sarayı'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil ile birlikte kahveci esnafı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil, "Başbakanlığa bir dosya sunduk. Tütün yerine esnaf yandı. biz başbakanlıktan Ramazan ayı öncesin de kahvehanelerde sigara içilen yer ve içilmeyen yer olarak bölümlerin açılması için düzenleme yapılmasını istedik. 18 Ağustos'ta Ankara'da bir miting yapılması için karar alındı. Miting için hazırlıklar yapılıyor. Malatya'dan da bu mitinge toplu bir katılım olacak. Yaşadığımız sorunlar karşısında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Şevket Kekin bizlere destek verdi" dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise sigara yasağının esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, "İnsanların evine ekmek götürmekte zorlandığı, iş ve aş aradığı bir dönemde sigara yasağı ile ilgili düzenleme esnaflarımızı sıkıntıya koydu. Malatya'da şuanda 300 tane kahvehane var. her işyerinde 2'şer kişi çalışsa 600 işçi eder. Bir de işyeri sahipleri ile birlikte yaklaşık bina ile Malatya'da şuanda sıkıntı içinde. Türkiye'de bıçakla peynir kesilir gibi yasa çıkartılması. Yasa çıkartılırken bunun alt yapısı hazırlansın. Bu sorunun en iyi çözümü, kahvehanelere sigara içilen ve içilmeyen yerler açılsın. Bunun çözümü Avrupa'da bulunmuş. Sokakta dolaşırken genç kızlarımız ve genç bayanlarımız sokakta sigara içiyor. Bu çok kötü bir manzaradır. Eskiden sokakta sigara içilmesin deniliyordu, şimdi içeriden içenler sokağa teşvik ediliyor. Sokakta sigara içilmesi, gençlerimizi içinde özendirme tehlikesini beraberinde getirecek. Kahvehane sahipleri bir den bire ekmeğini kaybetti. Mekan sahipleri ile sigara içenler bir birine düşman edildi. Bundan dolayı cinayetlerde işlendi. Biz yasa yürürlüğe girmeden önce bu konudaki uyarımızı yapmıştık" dedi.

Konuşması esnasında halen hizmet sektörüne KOSGEB kredilerinin verilmediğini belirten ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Kimse esnafa kredi verme konusunda endişeli olmasın. Esnaf tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemez ve çocuğunun nafakasını keserek kredilerini öder" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, "Bu sorunu, her platformda dile getiriyoruz, sıkıntıları anlatıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki insanlarımız kiralarını vermiş, ancak işyeri boş. Kahvehanelerin içi boş. Çay ocakları kaldırıma taşınmış. Dışarıya taşınca ceza kesiliyor, içeride de sigara içilince ceza kesiliyor. Peki bu nasıl çözülecek?" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız