SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kahveye Gideceğime.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:09:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)’nde kurslar yoğun bir şekilde devam ediyor. 

MABESEM’de yer alan kurslara katılanlar bir taraftan yeteneklerini geliştirirken, bir taraftan da sosyal yaşamlarını zenginleştiriyorlar.

73 yaşında ahşap kursuna geliyor

Çeşitli alanlarda 35 kursun verildiği MABESEM’de her kursun kendine göre bir özelliği var. Bunlardan bir tanesi de Ahşap Yakma kursu. Küçükten büyüğüne her kesimden ilgi gören ahşap kursu Malatya’da yeni yeni tanınıyor. Özel ahşap üzerine havya ile ahşabın yakılarak yapıldığı kursa katılan 73 yaşındaki kursiyerlerden Bekir Keskinkılıç kursun önemini şöyle anlatıyor:

“Ahşap yakma bir zanaattır. Ahşabın üzerine yapacağım resmi kara kalemle ana hatlarını çiziyorum. Sonrada havya ile resmin özelliğine göre yakma işlemine başlıyorum. Bu sanatta gölgelendirme yapmak çok önemli. Doğru ahşap seçip, havyanın da sıcaklık derecesini ayarlarsan çok güzel eserler ortaya çıktığını görürsünüz.”

5 senedir MABESEM'in kurslarına geldiğini söyleyen Keskinkılıç, "Çok önceden beri resme büyük ilgim vardı. İlk olarak MABESEM’de Yağlı Boya kursuna geldim. Yağlı Boya konusunda burada teknik çalışmaya başladım. Yağlı boya, Karakalem derken şimdi de Ahşap Yakma ile devam ediyorum" dedi. 

MABESEM’in emekliler için çok daha güzel bir yer olduğunu ifade eden Keskinkılıç, "Emekli arkadaşlarım kahve köşelerinde vakit geçireceklerine buraya gelsinler. Hem güzel vakit geçirirler hem de çok güzel sanatsal eserler yapabilirler" dedi.    

50-60 dolayında çalışması olduğunu söyleyen Keskinkılıç ilerleyen zamanda bunları sergileyeceğini ve bundan sonra Naht kursuna başlayacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız