SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KAK Akredite Edildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:17:40
KAK Akredite Edildi
A- A+ PAYLAŞ
 
Türk Akreditasyon Kurumuna (TÜRKAK) yapılan başvuru sonucunda, Kayısı Uygunluk Belgelendirme Kurumu (KAK) akredite edildi. 
 
"ETKİN VE VERİMLİ HALE GELECEK"
 
Malatya Valisi Ulvi Saran, konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Saran, " Malatya'da kayısı yetiştiriciliğinin uzun geçmişine karşılık; kayısının gerek üretim koşullarında gerek bu sektörde faaliyet gösteren aktörlerin sık sık dile getirdikleri sorun ve şikayetlerde ve gerekse de bu sorunlara karşı ileri sürülen çözüm önerilerinde önemli bir değişiklik yapılmadan günümüze gelinmiştir. Kayısı sektöründe yaşanan sorunların geldiği bu noktada sorunlara hep ola geldiği gibi bildik çözüm yolları önermek yerine; yeni ve egemen küresel ekonomik yapıya hareketle, kayısının fidan dikiminden başlayıp, pazarlama aşamasına gelinceye kadar devam eden tüm aşamalarında; belli bir standardizasyonu sağlayarak, sektörün daha etkin ve verimli hale gelmesine katkı sağlama amacıyla valiliğimiz öncülüğünde "Kayısı Uygunluk Belgelendirme Kurumu" kurulmuştur. Kayısı Uygunluk Belgelendirme Kurumu (KAK), uluslar arası alanda kabul gören ilkelere bağlı kalarak, öncelikle kayısı üretim koşullarına yönelik standartları oluşturmuştur. Bu standartlar, kayısının çok daha kaliteli ve hijyenik olmasını sağlayacağı gibi; belirlenen standartlara uygun üretim yapan üreticileri, işletmeleri ve aracı kurumları diğerlerinden ayırarak, ayrıcalıklı hale getirecektir." ifadelerini kullandı. 
 
"TÜM YÖNLERİ İLE İNCELENECEK"
 
Süreç ile ilgili bilgiler aktaran Vali Saran, "Üreticiler yani kayısı yetiştiricileri, hangi esaslara uyarak kayısı yetiştirmeleri gerektiği hususunda bilinçlendirilecek. Mevcut durumları ve kayısı ile ilgili ilişkileri gözden geçirilecek. Eğer eksiklikleri varda, kendilerine bu eksiklikleri yerine getirmeleri konusunda belirli bir süre verilecek. Daha sonra gerekli kriterleri yerine getirdikleri tespit edildiğinde, belgelendirilecekler. Yani kayısıyı şartlarına ve esaslarına uygun bir şekilde yetiştirdikleri konusunda kendilerine bir sertifika verilecek. Biz buna akreditasyon belgesi diyoruz. Daha sonraki aşamalarda üreticilerden sonra bu kez kayısının alım satımıyla uğraşan insanları gözden geçirip, hangi şartlarda kayısıyı muhafaza edip, depoladıkları incelenecek. Eksiklikleri varsa, bu eksiklikler giderildikten sonra yani kendilerine verilen süre sonunda belgelendirilecekler. Adım adım yapılan belgelendirme sonucunda daha sonraki aşamayı fabrika oluşturuyor. Bu, kayısının gerek ulusal pazarda gerekse uluslararası pazarda kalite ve sağlık koşullarına uygun yetiştirildiğinin belgelendirilmesi anlamını taşımaktadır. Bu belgelendirmenin sonucu, kayısının daha yüksek değere sahip olması, ekonomik açıdan daha yüksek getiri sağlamasıdır. Bu getiriden hem kayısı yetiştirenler yani çiftçiler hem ara aşamalarda yer alanlar hem kayısıyı işleyen tesisler yararlanacaklardır. Burada tesis edeceğimiz bir laboratuarla katısı tüm yönleriyle incelenecek" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız