SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kalan da 2009'da Çözülecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, şebeke suyu bulunmayan 20 köyün bu sorununu 2009 yılında çözeceklerini belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, yaptığı açıklamada, "2008 yılı başında, 38 köyümüzde içmesuyu şebekesi yoktu. Yapılan çalışmalarla bu rakam 20'ye düşürüldü. 2009 yılında da hedefimiz, şebekesiz köy bırakmamaktır" dedi.

Malatya'da 496 köy bulunduğunu ve bunlardan sadece 20'sinde içmesuyu şebekesi olmadığına dikkat çeken Sami Er, küresel ısınmadan kaynaklanan su sorunu yaşandığına değindi. Malatya - Doğanşehir ilçe karayolu Suçatı mevkiindeki Bekirhışt Su Projesi'nden örnek veren Er, "Bu projede 275 litre debili suyumuz vardı. Bir ay önce yapılan ölçümde bu rakam 65 litreye düştü. Bu rakam açık olarak gösteriyor ki, su kaynakları ne kadar düşmüş" ifadelerini kullandı.

Küresel ısınmadan kaynaklanan su kaynaklarındaki eksilmelerin sıkıntılara neden olduğunu dile getiren Sami Er, kış döneminde yağması beklenen karların yeterli düşmesi halinde 2009 yılında su sıkıntısı çekilmemesini beklediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız