SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kalan Kayısıyı Dolu Yok Etti!"

0
Güncellendi - 2016-06-01 23:25:09
A- A+ PAYLAŞ

  • Ağbaba, TARSİM tarafından her yıl Haziran ayı ortalarında yapılan son tespitlerin, bu yıl Ramazan dolayısı ile erkene alındığını belirterek, “Malatyalı üreticiler kayısı meyvesi sararmadan yapılan tespitlerin gerçeği yansıtmayacağını söylüyorlar. Yüzde yüz zararı olan üreticilere  ‘yüzde 40-50 zararın var’ deniliyor. Eksperlerin iki dudağı arasındaki bir gelecek kabul edilemez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da son günlerde yaşanan dolu yağışı ile ilgili TBMM’de yaptığı konuşmada, üreticilerin önce don sonra da doludan kaynaklı büyük zararı olduğunu belirterek, zararın karşılanmasını istedi.

KAYISILAR YOK OLDU

Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Malatya'da son bir haftadır yağan dolu, Malatya merkeze bağlı Şişman, Kuluşağı, Hakverdi, Karatepe, Çolaklı, Bulgurlu, Çiftlik, Beydağı, Kapıkaya, Karaköy ve Battalgazi'nin önemli bir kısmında, Orduzu'da ve Yazıhan'a bağlı Sinanlı, Dedekargın, Balaban, Eğribük, Tecirli, Bahçelievler mahallelerinde etkili oldu.Maalesef, dondan sonra kalan kayısıları da yok etti. 24 Mayıs'ta başlayan bu dolu olayı, Malatya'daki, geçtiğimiz dönemdeki dondan sonraki kayısıları da yok etti.” iddiasında bulundu.

DOLU, REKOLTEYİ ÇOK ETKİLEDİ

“17 Mart 2016 ve 21 Nisan 2016 tarihlerinde  meydana gelen donun ardından özellikle Hekimhan, Kuluncak, Akçadağ bölgesinde ciddi zarar meydana gelmişti.” Diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “ 24 Mayısta ve sonrasında arka arkaya meydana gelen  dolu yağışı ise  Malatya’nın pek çok bölgesinde ciddi zarara yol açtı. Don felaketinin ardından Malatya’daki kayısı rekoltesi açıklanmıştı. Ancak yağan dolu bu rekolteyi büyük oranda aşağı çekeceğe benziyor” ifadelerini kullandı.

KAYISI SARARMADAN YAPILAN TESBİT SAĞLIKLI OLMAZ

Üreticilerin TARSİM’le ilgili ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydeden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ayrıca, Malatya’daki üreticilerin bir çoğu primler yüksek olduğu için TARSİM’e ürünlerini sigorta yaptıramıyorlar. Bu yetmezmiş gibi sigorta yaptıran üreticiler de dertli. TARSİM tarafından her yıl Haziran ayı ortalarında yapılan son tespitlerin, bu yıl Ramazan dolayısı ile şimdi yapıldığı söyleniyor. Üreticiler kayısı meyvesi sararmadan yapılan tespitlerin gerçeği yansıtmayacağını söylüyorlar. İtiraz ediyorlar. Yüzde yüz zararı olan üreticilere % 40-50 zararın var deniliyor. Eksperlerin iki dudağı arasındaki bir gelecek kabul edilemez. Malatyalı üretici  bu yıl da yine tabii felaket kurbanı oldu. Üreticilerin zararlarının mutlaka karşılanması  gerekiyor.”  dedi.

FOTO: Arşiv

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet (7 yıl önce)
    Artık umudu kestim ben ne söylesek de ne yapsakta boş sahibimiz yok herkes kendi çıkarı Peşinde
    0
    0
    Yanıtla