SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalaycılık Teknolojiye Yenildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:40:11
Kalaycılık Teknolojiye Yenildi
A- A+ PAYLAŞ

Son yıllarda plastiğin ve diğer metallerin mutfak eşyası olarak kullanılmasıyla birlikte, bakırcılık ve kalaycılık da son demlerini yaşıyor. 

Kalaycılık mesleğini devam ettirme çabası içerisinde olan Darendeli Duran Kubat ise, kalaycılığın son halkasından birisi. Sıhhat için bakırı tavsiye eden Kubat, şunları söyledi:

“Bir dede mesleği olan kalaycılığı sürdürmeye çalışmaktayım. Bu meslek önceleri köy köy dolaşarak yapılırmış. Dedem ve babamdan duyduğum bu. 1973 yılında babamın yanında öğrendim kalaycılığı. Babamdan sonra bu meslek bana geçti. Ancak kalaylayacak kap bulamıyoruz. İnsanlar artık krom çelik başta olmak üzere diğer malzemelerden yapılan mutfak eşyalarına yöneldiler. Dolayısıyla kimse kalaylatmaya getirmiyor. Önceleri her gün ocağı yakarak kap kalaylarken şimdi hafta bir kez bile yakarsam kendimi şanslı hissediyorum. Halbuki en lezzetli yemek bakır kaplarda pişen yemektir. Çocuklarıma kalaycılığı öğretemiyorum. Onlar da haklı işsiz kalacaklar. Ama gelip görün ki yazık oluyor; geleneklerimize, el sanatlarımıza... İnşallah bir sahip çıkan olur diye bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız