SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalbinde İltihap Vardı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:33:49
Kalbinde İltihap Vardı
A- A+ PAYLAŞ

Kalbinin etrafında iltihap oluşan 4 yaşındaki Nehir, geçirdiği iki operasyonla sağlığına kavuştu.

Konulan kateterin neden olduğu komplikasyon nedeniyle kalbinin etrafında iltihap oluşan 4 yaşındaki Nehir Küçüközel, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde iki operasyon geçirdi. Nehir’in kalbinin etrafındaki perikart zarı temizlendikten sonra, kalbinin etrafına giden kateter tekrar karnına yerleştirildi.

Nehir’in hastanedeki tetkiklerinde kalbinin etrafından iltihap tespit edildiğini belirten İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, “Hastamız bize geldiğinde birtakım tetkikler yapıldı. Kalbin etrafında iltihap tanısı konuldu. Kalbi çok büyümüştü. Çocuk kardiyologları uzmanlarımız, ekokardiyografi yaptı. Daha sonra ponksiyon diye bir iğne batırıldı ve iltihap olduğu görüldü. Çocuğumuzu bir süre tedavi ettik. Tedavi sürecinde bir düzelme görülmedi. Çocuk kalp cerrahı arkadaşlarımız, 4 yaşındaki hastamızı ameliyata aldı. Kalbin etrafındaki perikart zarını temizlediler” dedi.

Yakıncı, kalbin etrafına giden kateterin tekrar karına yerleştirildiğini de ifade ederek, “İltihap temizlendi ama cerrahlarımız katetere bağlı olarak kalbin etrafında iltihap olduğunu tespit etti. “Hidrosefali” dediğimiz beyindeki fazla suyu boşaltmak için, beyindeki ventrikül dediğimiz boşluklardan karındaki boşluğa doğru bir kateter konuluyor. Karına konulan kateter, zaman içinde bir komplikasyon olarak gidip kalbin etrafındaki zarın içerisine girmiş ve burada iltihaba yol açmış. Bu çok nadir görülen bir problem. Beyin cerrahlarımız bu kalbin etrafına giden kateteri alıp tekrar karına yerleştirdi” diye konuştu.

Adıyaman’dan gelen Nehir, geçirdiği iki operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız