SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaldırım ve Kavşakları Düzenledik"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, 20 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtıldı.
 
Valilik tarafından organize edilen program, Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Aleaddin Büyükkantarcıoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Malatyapark Alışveriş Merkezi Müdürü Ali Günaçar, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile engellilerin katılımı ile Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Programda bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, yerel yönetimdeki iş birliğinin önemine değindi. Tekerlekli sandalyesi olmayan engelli kalmaması için kampanya başlattıklarını anlatan Saran, her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi. 
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Yüreklerin engelsiz olduğu bir dünya temenni ediyorum" diyerek, AK Parti iktidarının 10 yıldır engellilerle ilgili yaptığı çalışmaları anlattı. Evde bakım ücretinden engelli maaşına kadar yapılan hizmetleri anlatan Çalık, "Engellilere pozitif ayrımcılık yapan istihdam yasasını çıkardık. Engelli çalışanların sigorta primini biz ödüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, devletin engelliler için yasal düzenlemeler yaptığını ancak, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düştüğünü anlattı. Belediyle olarak kaldırım ve kavşakları engellilerin rahat şekilde geçmesi için düzenlediklerini ifade eden Başkan Çakır, toplu taşıma konusunda da 49 otobüsü engellilere uygun olarak aldıklarını ve iki minibüs tahsis ettiklerini vurguladı. 
 
Malatyapark AVM Müdürü Ali Günaçar ise, Malatya'da akülü aracı olmayan engelli kalmaması için kendilerinin de bir çalışma başlatacağını söyleyerek, her zaman sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer aldıklarını anlattı.
 
Konuşmaların ardından, 20 tekerlekli sandalye protokol üyeleri tarafından engellilere dağıtıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız