SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kaldırım Yüksek, Tuvalet Yok''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da özürlülerin sorunlarını içeren toplantı düzenlendi. Valilik Salonu'nda, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, bazı daire müdürleri, Yerel Gündem 21 Özürlüler Grubu, özürlülerle ilgili dernek temsilcileri ve özürlüler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin, özürlü olduğunu belirterek, "Özürlülerin sorunlarını ortaya koymak ve sorunları mümkün olduğu kadar hafifletmeye çalışmak için toplandık. Özürlülerin sorunlarını giderme, topyekün seferberlikle başarılı olunur"şeklinde konuştu.

Vali Daşöz, "Medeniyet, özürlüye verilen değerle ölçülür. Özürlülerin yerine kendinizi bir an koyunuz ve ona göre özürlülere yaklaşınız" dedi.

Toplantıya katılan özürlü derneklerinin yöneticileri sorunlarını dile getirdiler. Kaldırımların yüksek olmasından, şehir merkezinde özürlülere ait tuvalet bulunmaması, hastanelerde özürlülere öncelik tanınmamasından maçlara girmekteki sıkıntılar ele alındı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan'ın özürlüler mevzuatıyla ilgili bilgi vermesinden sonra toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız