SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaldırımlarda "Boz Taş" Tehlikesi!.

0
Güncellendi - 2016-01-25 01:02:01
Kaldırımlarda
A- A+ PAYLAŞ

Kaldırımlara döşenen karolardan, "desen" oluşturması için dizilen ve halkın "boz taş" diye adlandırdığı açık renkli ve parlak yüzeyli karolardan oluşan bölümler, karlı buzlu havalarda büyük tehlike yaratıyor.

Koyu renkli taşlara göre yüzeyi daha kaygan olan boz taşlar, üzerine kar yağınca daha da kayganlaşarak tehlike oluşturuyor. Birçok vatandaşın, karlı- buzlu dönemlerde kaldırımların bu taşların dizili olduğu bölümünde yürürken düştükleri ya da düşme tehlikesi geçirdikleri belirtiliyor.

Hava koşullarının uygun olduğu bir dönemde bu karoların, görme engelli vatandaşlar için kullanılan plastik şeritlerle kaplanarak ya da yüzeylerinin kayganlığını giderici müdahaleyle güvenli ulaşıma uygun hale getirilmesi gerektiği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • halil (8 yıl önce)
    yapılırken belliydi bunlar ama yap gitsin sıkıntı olursa değiştiririz nede olsa soran yok eden yok. yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim (8 yıl önce)
    Kamu hizmetlerinde görüntünün bu kadar ön plana çıkarılması hem pahalıya mal olmakta hem de amaca hizmet etmemektedir. Bu durum maalesef toplumsal bir sorunumuzdur. Yine de kamu görevleri bu zaafa düşmemelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • hkb (8 yıl önce)
    hic anlamam sokaklarda kullandigin kaplamalar hic arastirilmazmi test sonuclari yokmu. kis gunleri hic dusunulmezmi. bunlar buyuk yatirim ama 2 yila hurdaya cikar yada birilerine zarar verir yazik
    0
    0
    Yanıtla