SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaldırmazsanız Namertsiniz!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:00
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Suudi işadamı Yasin El Kadı ile ilgili ifadeleri yüzünden İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından, dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke hazırlanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Benim milletvekilliği görevimi engellemeye çalışıyorlar. Fezleke avukatım tarafından tesadüfen öğrenilmiştir. Buradan sesleniyorum; dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz"dedi.

Ağbaba, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, Suudi işadamı Yasin El Kadı'ya yönelik ifadeleri nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından fezleke hazırlandığı bildirildi.

Etiler Polis Okulu Arazisinde yaratılan rant, bu rantın kimler arasında planlandığı ve paylaştırıldığı o gün basın açıklamamızda gösterilen fotoğraflarla da ortaya konulmuş gerçeklerdir.

Bir milletvekili olarak kamuoyunu bilgilendirmek benim görevim. Ortada küresel bir rant ilişkisi var. Ve bu işin başındaki rant lobileri İstanbul’u talan ediyor. Bir milletvekili olarak bu rant terörü hakkında bilgiler vermek  benim görevim. O gün ki  basın açıklamamızda yaptığımız da budur.

Ortada bir fezleke var. Yani benim milletvekilliği yapma görevimi engellemeye çalışılıyorlar.

•Jet hızıyla hiç bir delil toplanmadan,

•müşteki Yasin El Kadının ifadesine başvurulmadan,

•usul kurallarına uymadan savcı Selamettin Celep tarafından fezleke hazırlanmış,

Fezleke avukatım tarafımdan tesadüfen öğrenilmiştir.

Bugün ülkemizde gazeteciler sabahın 5’inde tweet attığı için terörist muamelesi yapılıyor, 16 yaşındaki öğrenciler Cumhurbaşkanını eleştirdiği için tutuklanıyor, milletvekili ise anayasadan doğan haklarını kullanarak, ortaya çıkan bir talanı, küresel rant ilişkilerini  ve küresel kent terörünü kamuoyuyla paylaştığı için hakkında makul şüpheyle fezleke çıkarılabiliyor.İşte yeni Türkiye dedikleri bu. Milletvekiline kimi, ne kadar, nerede eleştireceği sınırını Hükümet çizmeye çalışıyor.Hukuksuz bir fezleke düzenlenerek Milletvekili susturulmaya çalışılıyor.

Ayakkabı kutuları, saatler, çikolata kutuları, para sayma makineleri varken takipsizlik kararı veren savcılar, konu kamunun mallarını koruyan, Yasin El Kadı’nın rant ilişkilerini ortaya çıkaran Milletvekili  olunca makul şüphe akıllarına geldi.

Bu kadar yolsuzluğun, hırsızlığın gözgöre göre yapıldığı ve kimsenin yargılanmadığı bir ortamda hakkımda düzenlenen fezlekeyi bir madalya olarak kabul ediyorum. Bu benim onur madalyamdır. 

Buradan sesleniyorum; Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız Namertsiniz…

Halkın oyları ile seçilmiş bir milletvekili olarak rant ilişkilerini kamuoyu ile paylaştığım için benim hakkımda da makul şüpheli olarak fezleke düzenlenebiliyor.

•Grup yorum bileti satan, Parasız eğitim isteyen öğrencilere,

•Haber yapan gazetecilere,

•Belediye başkanlarına, siyasetçilere, akademisyenlere, avukatlara, sendikacılara

terörist diyebilen bir yargı ile karşı karşıyayız. Bununla yıllardır mücadele ediyoruz.

İşte o yargı şimdi bir milletvekiline diyor ki;

“Suudi Arabistan vatandaşı olan El Kadı’nın kişilik haklarını da ben korurum.”

Yargıyı bu evrensel yaklaşımından dolayı kutluyorum.

Aynı evrensel yaklaşımı, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Odatv, KCK, Şike Davalarındaki kumpas mağdurlarının kişilik haklarını da korumaya davet ediyorum.

Ürkek Güvercinimiz Hrant Dink’in katilini 8 senedir bulamayan, örgüt bağlantılarını ortaya çıkaramayan yargı, Ali İsmail’e, Berkin’e gözlerini kapatan yargı, konu Yasin El Kadı’nın kişilik hakları olunca jet hızıyla harekete geçebilmiştir.

Toplumsal muhalefete yargı eliyle her düzeyde ayar verilmektedir.

Rıza Sarraf’ın ‘Eş Başbakan’ olduğu bir dönemde, Yasin El Kadı’nın da ‘Adalet Bakanı’ olduğu ortaya çıkmıştır.

Şimdi soruyorum, milletvekilleri hakkında fezleke düzenleyerek bu sefer de yargı terörü mü yaratılmaya çalışmaktadır?

Buradan söylüyorum. Ben, birilerinin “reklam arası” olarak gördüğü Cumhuriyetin milletvekiliyim.

Anayasa’da belirtildiği üzere, sadece Malatya’nın değil, Tüm Türkiye’nin milletvekiliyim. Osmanlı özentisi olanlara o dönemlerden kalan bir cümleyle sesleniyorum.

MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİLDİR.

Fezlekeyi Meclis’e gönderseniz de, dokunulmazlığımı kaldırsalar da doğru bildiklerimi söylemeye, halkımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız