SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kale İlçesi Balık Limanı Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da balıkçılık yatırımının gitgide büyüdüğü ve ilin ekonomisine büyük katkıları olacağı belirtildi.

İl Genel Meclisi toplantısında kafeste alabalık tesisi yatırımlarıyla ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü Proje ve İstatistik Şube Müdürlüğü'nde görevli Su Ürünleri Mühendisi Cengiz Aker, meclis üyelerine bilgi verdi.
Önce dünyada, ülkemizde ve Malatya'daki balık tüketim ve üretimi konusunda bilgi veren Su Ürünleri Mühendisi Cengiz Aker, "Su ürünleri üretiminde Türkiye olarak Avrupa Birliği ülkeleri arasında 7.sıradayız. Su ürünleri tüketiminin dünya ortalaması kişi başına 15 kilogram iken, bu Amerika Birleşik Devletleri’nde 22 kilogram ve ülkemizde ise 7-8 kilogramdır" dedi.

Malatya'da geçen yıldan itibaren özellikle Kale İlçesi Karakaya Baraj Gölü'nde kafeste alabalık üretimiyle ilgili olarak yoğun talep olduğunu belirten Aker, "Yapılan başvurularla Malatya'da alabalık üretimini 10 kat arttıracağız" açıklamasından bulundu.

Yaptıkları incelemede, Elemendik Göleti'nde balıkçılık çalışmasının başarılı olmadığını aktaran Cengiz Aker, Karakaya Baraj Gölü'nün çok uygun olduğunu, özellikle Kömürhan Köprüsü ile Doğanyol İlçesi arasının çok uygun olduğunu, burada yıllık 50 bin ton alabalık yetiştirilebileceğini vurguladı.

Kafeste alabalık üretim yatırımı yapacaklara, yatırım desteği değil de üretim desteği verildiğine dikkat çeken Aker, kafeslerde balıkların görülmesinden sonra kilo başına 65 YKr ve yavru başına da 5 YKr üretim desteği verildiğine işaret etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurranman Atay ise alabalık üretiminin artması ve daha da artacak olmasının Malatya ekonomisi açısından önemini anlatarak, "Kale ilçesi, balık limanı haline getirilecek. Bu tür yatırımları destekleyeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız