SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Grup Kaleli 'İzollu'yu İstiyor

0
Güncellendi - 2017-10-31 05:27:27
Bir Grup Kaleli 'İzollu'yu İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

İzollular Sosyal İletişim ve Birliktelik Derneği'nin istişare toplantısı yapıldı ve Kale ilçesinin isminin değiştirilerek eski adı olan "İzollu" ismine tekrar dönülmesi için çalışma başlatılması kararı alındı.

Yaklaşık altı ay önce kurulan İzollular Sosyal İletişim ve Birliktelik Derneği istişare toplantısı Kale’de bulunan Hacı Mecit Karaca Konferans Salonu'nda yapıldı.

Dernek Başkanı Hasan Ayaz başkanlığında dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Dernek Başkanı Hasan Ayaz'ın konuşması ile devam eden toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Yönetim kurulu üyelerine derneğin kuruluş amacı, misyonu ve hedefleri hakkında dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Hanifi Tokmak tarafından kapsamlı bilgilerin aktarıldığı toplantıda Kale ilçesinin isminin değiştirilerek eski adı olan "İzollu" ismine tekrar dönülmesi için çalışma başlatılması kararı alındı. Toplantı dernek üyelerine verilen yemekle son buldu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Bahtiyar (6 yıl önce)
    OZAMAN NERDEBİ KAÇG RUP DERNEK VAKIF VAR HERKES İŞİMD EĞİŞİKLİĞİ İÇİN BAŞVURSUN YAHU BIRAKIN BU İŞLERİ ŞU MEMLEKET İÇİN FAYDALI BİŞEYLER YAPIN GÜZEL ESERLER BIRAKIN TÜRKİYEDE TEK OLSA NE OLUROLMAZSA NE OLUR...SİZİN KARIN AĞRINIZDA TEK BU OLSA GEREK..
    0
    0
    Yanıtla
  • nazım (6 yıl önce)
    bir izollulu olarak, bu girişimi canı gönülden destekliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Sen önce Kale'yi adam gibi ilçe yaptınmı ki ismini değiştiriyorsun. Neyle uğraştığımız belli oluyor. Aşiret isimleri bize göre hiç uygun değil. Biz kabile devleti değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı gardaş (6 yıl önce)
    Bence Kale tekrar kasaba olsun. İlçe demeye bin şahit ister. İlçe denildiğinde çarşısı, caddeleri, binaları olan bir merkezi yerleşkesi olur. Oysa orada iki mahalle marketinden başka hiçbir şey yok. Zamanında siyaset ilçe yapmış ama fiyasko. Malatya'dan Elazığ'a giderken ilçeden ziyade köy görüntüsü var, ortada ilçe statüsü verecek bir prestij yok!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kayisici44 (6 yıl önce)
    1560 yıllarda ki osmanlı vergi şerhlerinde dahi izoli olarak ismi geçen izollu ilçesinin isminin adeta izollularla dalga geçilerek 20 yıl önce isminin kale yapılması bölgede yaşayan insanlara hakarettir biranönce düzeltilmesi lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Bübek (6 yıl önce)
    Ha izollu ha Kale....önemli olan milet için hizmet...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Karakaya (6 yıl önce)
    Kalenin adı İzolludur. Kale ordaki bir köyün adıdır. Türkiye'de en az 10 tane kale adlı ilçe ve belde vardır ama İzollu tekdir. Bir İzollulu olarak bu girişimi yürekten destekliyorum. Bu talep görmezden gelinemez
    0
    0
    Yanıtla
  • Göksun (6 yıl önce)
    Ne alaka? Kale'de hic kimse ilçenin adi İzollu olsun istemiyor. Kimsenin böyle bir derdi de yok. Sirf iş olsun diye de bu tur sacmaliklarla ugrasilmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)Göksun isimli kullanıcı yorumuna
    İzollu olmadığın halde yorum yapma bence, İzollunun neredeyse tamamı eski ismini istiyor.İnşallahta tez zamanda kavuşacak eski adına
    0
    0
    Yanıtla