SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kale' Karakollar

A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla Karakolu’nda dört askerin şehit düşmesine neden olan saldırının ardından, “bölgedeki karakolların yetersiz olduğu ve istihbarat raporlarına karşın önlem alınmadığı” iddialarını yanıtladı

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, “Karakolların, silah, teçhizat ve imkânlar açısından yetersiz oldukları şeklinde yapılan değerlendirmeler tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler de geniş bir bölge ve geniş bir süre için verilen çok sayıda duyumun pratikte çok faydasının olmadığını vurguladı. Genelkurmay Başkanlığı, dün sabah Tuğg. Gürak ve Tümg. Güler’in düzenlediği brifingde Sarıyayla Karakolu’na yapılan saldırının ardından çoğunluğu Taraf gazetesince gündeme getirilen iddialar yanıtlandı. Gürak, özetle şu bilgileri verdi:

- Bölgede 1326 karakol var.
- Bölgedeki 134 karakol ile 459 kilometre yolun inşaatına devam ediliyor, 61 karakolla ilgili olarak ihale sürüyor.
- Yeni inşa edilen karakolların dış cephe ve çatılarında roket ve havan atışlarına karşı taş ve güçlendirilmiş betonarme duvar ile yanmaya karşı dayanıklı yapı elemaları kullanıldı.
- Son dönemde terör olaylarının artmasında, örgütün kendisini veya liderinin muhatap alınmasını sağlamayı ve bünyesindeki örgüt üyelerinin kaçışlarını önleme amacı var.
- 22 Ocak’tan bu yana 25 güvenlik görevlisi şehit oldu, 39’u yaralandı, 19 PKK üyesi yakalandı, 45’i teslim oldu.
- Türkiye ve ABD arasındaki anlık istihbarat paylaşımının 6 saat sonra iletildiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor.

YENİ KARAKOL BİNASI
Basın toplantısında yeni jandarma karakollarının yapısıyla ilgili de bilgi verildi. Tuğg. Gürak yeni karakollarda güçlendirilmiş betonarme duvar kullanıldığını ve gözetleme kulelerinin de daha yüksek olarak inşa edildiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız