SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaleci Abdullah Gül

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:05:40
Kaleci Abdullah Gül
A- A+ PAYLAŞ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ''Sporda Kayseri Modeli'' adlı kitapta, Cumhurbaşkanı Gül'ün 1967 yılında lise takımında kalecilik yaparken çekilmiş fotoğrafına yer verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yayınladığı kitapta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün lise yıllarında futbol oynarken çekilmiş resmi yer aldı. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ tarafından yayımlanan ''Sporda Kayseri Modeli'' adlı kitapta, Cumhurbaşkanı Gül'ün, eğitim gördüğü tarihi Kayseri Lisesi'nin futbol takımında 1967 yılında çekilmiş fotoğrafına da yer verildi. 

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü Uğur Yurt tarafından kaleme alınan kitapta, Kayseri'de 1930'lu yıllardan günümüze dek sporun ve spor tesislerinin gelişimi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesinin spora ve sporcuya bakışı anlatılıyor.  

''Bir Fotoğraf ve İki Farklı Detay'' başlığı altında yayınlanan siyah beyaz fotoğraf, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şu an Ankara'da yaşayan sınıf arkadaşı Hilmi Akkan'ın arşivinden sağlandı. 

Gül'ün okul takımında kalecilik yaptığı belirtilen kitapta, fotoğraf ile ilgili şu detaylar paylaşılıyor: 

''Burası Kayseri Atatürk Stadı. Yıl 1967, aylardan Mayıs. Kayseri Lisesi sınıflar arası futbol turnuvası için takımlar maça çıkıyor. 5 Fen-D sınıfının kalesinde Abdullah var. Evet, o Abdullah, Gül'üşüyle etrafına sevgi saçan, duruşuyla güven veren, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den başkası değildir. O tarihten bu yana futbola olan ilgisi azalmayan Cumhurbaşkanı Gül'ün kaleyi koruduğu maçın skorunu bilmiyoruz ama bilinen bir gerçek bu fotoğraf karesinin çok özel bir anlam taşıdığı. Çünkü bu karede daha çimleri bile döşenmemiş, toprak zeminiyle Atatürk Stadı'nın en eski hallerinden birisini gördüğümüz gibi Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün bir zamanlar kalecilik yaparak aktif bir sporculuk geçmişine sahip olduğunu da öğrenmiş oluyoruz.'' 

Yayımlanan fotoğrafın Cumhurbaşkanı Gül'de olmadığı ve bir süre sonra kitap ile kendisine hediye edileceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız