SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaleci Malik'ten Antrenör Malik'e..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un yeni teknik heyeti, Teknik Direktör Ümit Kayıhan ile yardımcıları Muharrem Gürbüz, Riyaz Murat Özduran ve Malik Gençalp’dan oluşuyor.

KALECİ MALİK'TEN ANTRENÖR MALİK'E..
Bu isimler içerisinde, Malatya’nın en tanıdığı yüz kuşkusuz kaleci antrenörü Malik Gençalp.

Gençalp, Malatyaspor’un 1. Türkiye Ligine ilk defa yükseldiği 1984/85 sezonu Adanaspor’dan Malatyaspor’a transfer olmuştu. Ligin başında birkaç maç, Malatyaspor’u 2. Ligde şampiyonluğa taşıyan Çetin’in yedeği olan Gençalp, ardından kaleyi devralmış, o ve ertesi sezon as takımda yer almıştı.

Malik, Malatyaspor’daki 3. sezonun başı yine kaledeydi; ama Yaşar Duran’ın Fenerbahçe’den gelişiyle yedeğe düşmüştü. Malik, 1986/87 sezonunun son haftası Rizespor ile oynanan maçta kaleyi korumuş ve karşılaşma Türk futbol tarihinin en bol gollü maçları arasında yer almıştı.

Malatyaspor, sahadan 7-4 galip ayrılırken, 5 gol Oktay Çevik’den geliyordu. Malatyaspor, maçı 6 farklı kazanabilse, lig 5.si olacaktı. 7 gollü galibiyet yeterli olmazken, Fenerbahçe ligi averaj üstünlüğüyle 5. sırada tamamlamıştı.

Malik Gençalp Malatyaspor’daki 2. sezonu takımın kümede kalmasında büyük rol oynadı. Ancak, bu Malik’in kurtardığı toplardan ziyade attığı penaltı golleriyle gerçekleşti. Malatyaspor, 2 puanlı lig sisteminde kümede kalmak için savaşırken, Malatyaspor’un ayrı maçlarda kazandığı 3 penaltıyı Malik gole çevirdi. Üstelik bu penaltı golleri arasında “temditli” olanı da vardı. Hiçbir futbolcu topun başına gitmeye cesaret edemezken, Malik kalesinden koşarak gelmiş ve penaltıları gol yapmıştı.

YENİ TEKNİK EKİP..
Kayıhan’ın yardımcılarından Muharrem Gürbüz, Karşıyaka’nın 1. ligde oynadığı yıllarda birçok kez Malatyaspor’a karşı forma giymişti.

Teknik adamların hepsi İzmir doğumlu.

Malatyaspor’un yeni teknik kadrosuna ilişkin bilgiler şöyle:

* Teknik direktör: Ümit KAYIHAN
Doğum Tarihi: 28/02/1954 (İzmir)
Oynadığı Kulüpler: Altay, Göztepe, Altınordu, Kuşadasıspor, Eskişehirspor.
Çalıştırdığı Kulüpler: Göztepe, Altay, Karşıyaka, Altınordu, Denizlispor, Antalyaspor, Erzurumspor, Diyarbakırspor, Adanaspor, Ankaragücü.

* Yardımcı antrenör: Muharrem GÜRBÜZ
Doğum Tarihi: 24/08/1957 (İzmir)
Oynadığı Kulüpler: Diyarbakırspor, Rizespor, Altınordu, Karşıyaka, Göztepe, İzmirspor
Çalıştığı Kulüpler: Altınordu, Göztepe, Diyarbakırspor, Karşıyaka.

* Yardımcı antrenör: Riyaz Murat ÖZDURAN
Doğum Tarihi: 23/03/1967 (İzmir)
Oynadığı Kulüpler: Karşıyaka, Altınordu, Altay, Bakırköyspor, Sakaryaspor, Eskişehirspor, Antalyaspor.
Çalıştığı Kulüpler: Göztepe, Bursaspor, Diyarbakırspor.

* Kaleci Antrenörü: Malik GENÇALP
Doğum Tarihi: 15.06.1956 (İzmir).
Oynadığı Kulüp: Adanaspor, Malatyaspor, Altay, Tirespor, İzmirspor.
Çalıştığı Kulüpler: Vestel Manisaspor, Denizlispor, Altay (2 dönem), Torbalı Belediyespor.

DERLEYEN: Bülent KORKMAZ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız