SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kalecinin Özgüveni Fazla.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:48:37
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da divan kurulu 2. başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Yeni Malatyaspor’un ligdeki takımların üzerinde bir kadroya sahip olduğunu kaydederek, sarı-kırmızılı ekibin sezon sonunda ipi göğüsleyeceğine inandığını söyledi. 

Şavata, Yeni Malatyaspor’un gerek iç saha gerekse de deplasmanlarda iyi mücadele ettiğini belirterek, “Başlangıca göre futbol anlayışındaki oturma çok güzel. Yeni Malatyaspor, hiçbir takımdan geri kalacak bir takım değil. İnegölspor deplasmanında da galibiyete oynayan bir takım gördük. Kapanan bir takım değil. İlk 20 dakikada üstünlüğü eline aldıklarını gördük. Ancak şansızlıklar sonucu takımımız mağlup oldu” dedi.

Şansızlıklar olmazsa, Yeni Malatyaspor’un sezon sonunda ipi göğüsleyeceğine inandığını kaydeden Şavata, şunları ifade etti: 

“Şanssız goller olmazsa, vurduklarımız direkten dönmez ve şanssız hatalar yapmazsak, ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum. Ama buna garanti veremezsiniz. Çünkü sahada ne olacağını bilemeyiz. Ama ben Yeni Malatyaspor’un Balıkesirspor’dan da, İnegölspor’dan da daha iyi bir takım olduğu kanaatini taşıyorum. Son 2 maçı irdelediğimiz zamanda bunu görüyorum.”

İnegölspor maçında yediği goller sonrası eleştiri oklarını üzerine çeken kaleci Ziya Aydın’la ilgili de bir değerlendirmede bulunan Şavata, “Ben Ziya’yı Malatya’da tanıdım. İzlediğim maçlarda da çok hoşuma gitti. Kendisini tebrik ediyorum. Ligde de en az gol yiyen kalecilerden birisi olduğunu öğrendim. Geçtiğimiz sezonda takımının PTT 1. Lig’e çıkmasında önemli bir rol oynamıştı. Biz onun iyi olmasını tartışmıyoruz, iyi ve kendisini ispatlamış bir kaleci. Ama kendisine olan öz güveni oldukça fazla. Kendisine çok güvendiği için hata yapıyor. Bende geçmişte kalecilik yaptım. 3-5 maç çıkar oynardım ve ‘hep kadroda yer alacağım’ havasına girerdim, daha sonra çok gülünç goller yerdim. Kaleciye bir bıkkınlık gelir. Artık bir heyecanı kalmaz. Sporcuda heyecan oluşturacak olaylar olması gerekiyor. Aslında kalecileri yarıştırmak lazım. Bir kaleciyi devamlı yedek tutarak, bir kaleciyi de devamlı oynatarak olmuyor. Kaleciler arasında yarış olmazsa, yedekteki kalecide kendisine görev verilmeyeceği hissiyle hazır hale gelmeyecektir” diye konuştu.

“BEN ELDİVENİMİ YASTIĞIMIN ALTINA KOYUP UYURDUM”

1966 ve 1972 yılında Malatyaspor’da kaleci olarak görev yapan Naci Şavata, kalecilerin çok değişik bir yapıya sahip olduklarına dikkat çekerek, “Benim kalecilik yıllarımda bez eldivenler vardı. Malatyaspor olunca bize meşin eldiven verdiler. Ben o eldiveni yastığımın altına koydum ve gece kurtarış hayalleri yaptım. Kalecinin hayali geniş olmalıdır. Ve yarın oynayacağı maçın hayaliyle yatmalıdır. Ben Ziya’nın kendisine çok güvendiğini gördüm. Dolayısıyla da hiç umulmayan hatalar oldu. Ama Ziya iyi bir kaleci, takımada çok katkısı olacaktır. Buna inanıyorum. Bunun atlatılması gerekiyor. Yönetimin, futbolculara büyük bir güveni var, yönetimi mahcup etmesinler” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız