SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kale'de Albion Çeşidi Yaygınlaştırılacak

0
Güncellendi - 2019-06-09 03:01:56
Kale'de Albion Çeşidi Yaygınlaştırılacak
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ile 2019 yılında Tarımsal Yayım Hizmetleri İl Özel Yayım Projesi olarak kabul edilen ‘Çilekle Mutlu Yüzler Yayım Projesi’ kapsamında Kale ilçesinde 10 bin adet çilek fidesi dikildi.

Proje kapsamında Kale İlçesine bağlı Kıyıcak ve Abuşoğlu Mahallerinde toplam 2 dekarlık alanda 10 bin adet Albion çeşidi çilek fidesi dikimi gerçekleştirildi. Kale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aytaç Doğruyol, amaçlarının tarımsal çeşitliliği artırarak Kale ilçesinin iklimine uygun olan ve yıl boyunca meyve veren Albion çeşidi çileğin yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Hasat edilen çileklerin Malatya-Elazığ karayolu üzerinde bulunan Vitamin duraklarında satılacağını da belirten Doğruyol, “Çilekle Mutlu Yüzler Yayım Projesi'nin toplam maliyeti 23 bin 296 TL olup proje kapsamında şu ana kadar 30 çiftçiye Çilek Yetiştiriciliği hakkında eğitim verildi. Mahallelerinde belirlenen 2 çiftçinin toplam 2 dekarlık alanı için malç örtüsü, basınçlı sulama sistemi malzemesi ve 10 bin Albion çeşidi çilek fidesi alınmış olup, üreticiler tarafından toprak hazırlığı, sulama sistemi kurulması, malç örtüsü çekme, fide dikimi gibi giderler karşılamıştır. Bitki besleme ürünlerinin seçiminde çevre ve doğa dostu ürünler tercih edilecek, hastalık- zararlı kontrolü ve mücadelesinde Bakanlığımız Teknik Talimatları doğrultusunda İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından üreticilerimize destek verilecektir. Bu proje bölge üreticilerimize örnek olacak, birim alandan daha fazla gelir getiren ürünlerin üreticilerimiz tarafından yetiştirilmesi ve uygulayarak öğrenmeleri sağlanacaktır. Projenin İlçemiz ve üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz" ifadelerine yer verdi.

İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Zeki Sadak ise, yapılan proje dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür ederek, Yayım Projesi ve Genç Çiftçi Projeleri kapsamında tesis edilen uygulama alanlarında incelemelerde bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • bek (4 yıl önce)
    dostlar pazarda görsün.
    0
    0
    Yanıtla