SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kale'de Çalıştay

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:29:32
Kale'de Çalıştay
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilçelerin öncü sektörleri, gelişim eksenleri, yatırım imkanları, potansiyel zenginlikleri, sorunları ve potansiyel proje tekliflerinin ele alındığı çalıştayların üçüncüsü, Malatya’nın Kale ilçesinde gerçekleştirdi. Toplantıda, ilçenin imkanları tartışıldı.

Kale Kaymakamlığı, Kale Belediyesi ve Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği (BİLSAM) işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştaya; Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, İl Özel İdaresi Koruma Uygulama Denetim Birimi (KUDEB) Başkanı Levent İskenderoğlu, BİLSAM Üyelerinden Prof. Dr Ahmet Baysar, Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem, Yaşar Kalkan, İl genel meclis ve ilçe belediye meclis üyeleri, Kale ilçesinin kamu, özel sektör ve sivil toplum kurumlarının temsilcileri olmak üzere yaklaşık 30 kişi katıldı.

Selamlama konuşmaları yapan Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, ilçede ilk kez böyle bir çalışma yaptığı için BİLSAM'a teşekkür etti. Gökhan, Malatya genelinde STK katılım oranının düşüklüğünden duyduğu rahatsızlığı dile getirip bu oranın artırılması gerektiğini savundu.

Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise günümüz dünyasında artık sivil toplum kuruluşlarının etkin bir yere sahip olduğunu söyledi. Uzunoğlu, BİLSAM'ın sadece Malatya için değil, bölge adına da çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Programın moderatörlüğünü yapan BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, BİLSAM’ın forum tarzı çalışmalarından bahsederek bu çalışmalarla sorunları tespit etmek, var olan sorunlara yönelik çözüm önerileri ortaya koymak, durum tespiti ve analiz yapmak ve böylece kurumlara yardımcı olmak istediklerini belirtti. Gezer, Malatya için gerçekleştirilen “Malatya Vizyon 2023” raporundan sonra ilçeleri gündeme aldıklarını ifade etti.

Çalıştay’da sırasıyla durum tespiti ve analizi, Kale ile ilgili temel veriler, Kale’nin stratejik özellikleri, sorunlar, Kale için proje önerileri ve ilçe vizyonu çalışıldı.

Yürütme Kurulu BİLSAM Üyelerinden İsa Akgül, Berkant Gezer, Enes Yıldırım, Fuat Özhan ve Murat Aşan'dan oluşan çalıştay yaklaşık 4 saat sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız