SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalede Hoca Var!

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'de tur atan bir üfürükçünün, "özel güçlerini kullanarak" takımlara gol yememe garantisi verdiği ortaya çıktı...

Bursaspor-V.Manisa maçı öncesinde iki kulübe de "Özel güçlerimi kullanarak, gol yememenizi sağlarım" teklifini getiren, ancak "Ret" yanıtı alan Antakyalı üfürükçünün, Gaziantep'in maçlarında işbaşı yaptığı ileri sürüldü.

Türkiye'de çaresizlikten beslenen, dini kullanarak gizli güçlerden rant sağlamaya çalışan hokkabazların en büyük gözdelerinden birinin futbol kulüpleri olduğu ortaya çıktı. Antakyalı olduğu söylenen, isminin Nizamettin Berber olduğu ileri sürülen kurnaz bir üfürükçünün yaptığı müthiş çalımlar gündeme bomba gibi düştü.

3 Aralık 2006'da ligde kötü günler yaşayan Bursaspor'un, sahasında Vestel Manisaspor ile oynayacağı maç öncesi Başkan Levent Kızıl'ın kapısını çalan nefesi kuvvetli (!) bir hoca, rakibin basiretini bağlayabileceğini söylüyor. Hatta ileri gidip, "Kalenizin arkasına geçip, özel güçlerimi kullanarak gol yememenizi sağlayacağım. Ancak bunu bir siz, bir kaleci, bir de ben bileceğim. Ayrıca atacağınız gollere karışamam" diyor. Ardından ağzından baklayı çıkarıp, istediği rakamı açıklıyor.

Kızıl kapıyı gösterdi

Şark kurnazı, referans olarak da 29 Ekim'de Gaziantep'in, Sivas'ı 1-0 yendiği maçı gösteriyor, "Ben Gaziantep kalesinin arkasındaydım, gol yemedi" diyor. Bursaspor Başkanı, hayretler içinde dinlediği şahsa kapıyı gösteriyor.

Üfürükçü hocamız pes etmiyor, kendisine yeni bir adres belirliyor: Vestel Manisaspor. Levent Kızıl ile yapılan görüşmeden bir gün sonra rakip Manisa Başkanı Haluk Çubukçu'ya yönelen şahıs, burada da umduğunu bulamıyor, avantasını koparamıyor.

Taraflar "Ali Cengiz oyunu" bitti diye düşünürken, tiraji komik gelişmeler 12 Kasım'daki Gaziantep-Bursa maçından sonra bambaşka boyut kazanıyor.

2-1'lik galibiyet nedeniyle futbolcuları tebrik için soyunma odasına yönelen Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, üfürükçü hoca ile karşılaşınca neye uğradığını şaşırıyor. Kızıl'ın, "Ne oldu hoca, gizli güç işe yaramadı' sözleri üzerine görevli kartı bulunan bu kişi arkasını dönüp, tabanları yağlıyor. Levent Kızıl, 14 Kasım'daki Kulüpler Birliği toplantısında diğer başkanlara yaşadığı komediyi anlatırken, Haluk Çubukçu'dan üfürükçü hocanın kendilerine de geldiğini duyunca, küçük dilini yutuyor.
Bursa'da Olay Gazetesi Spor Müdürü Suat Paçacı konuyu köşesine taşırken, Spor Yazarı Ökkeş Özekşi tarafından haberin yerel Gaziantep 27 gazetesinde yer almasıyla Gaziantepspor karışıyor.

Mamatoğlu doğruladı

Kırmızı-siyahlı kulüp, kısa açıklamayla böyle bir olayın gerçekleşmediğini savunuyor. Ancak Asbaşkan Bülent Mamatoğlu, bu şahısın Bursaspor karşılaşması öncesi kendisiyle telefonla temasa geçtiğini doğruluyor.
Yapılan yoğun araştırmalar sonunda üfürükçü hocanın, işbirlikçi arkadaşıyla reklam ve pano görevlisi olarak sahaya girdiği, kimlik bilgilerinin de sahte olduğu ileri sürülüyor.

Nizamettin Berber olduğu iddia edilen bu şahsın cesareti ve pes etmeyen karakteri, ülkemizdeki tüm liglerde acaba "Bu tür hokkabazlıklara prim tanınıyor mu ?" sorusunu akla getiriyor.

NE DEDİLER?

Levent Kızıl (Bursaspor Başkanı)
Bir iş adamı arkadaşım bana bu konuyu açtı. Onu kıramadım, nezaketen şahısla görüştüm. Adam, babamın rektör olduğunu bile öğrenmiş. İsmini bilmiyorum, fotoğrafını görsem tanırım. Kendisine 'Böyle şeylere inanmam, işimiz olmaz' dedim. Gaziantep maçında bir baktım, görevli kartıyla rakip kale arkasında. Gözlük takıyordu ve üzerinde pardesü vardı.

Mecnun Odyakmaz (Sivasspor Başkanı)
Toplantıda konuşuldu, ama bunun basına yansıması Kulüpler Birliği'nin ne kadar kalitesiz olduğunu gösterir. Gülüşme için yapılmıştı. Herkesin uğuru vardır. Ben inançlı insanım, ama bu tür şeylere prim vermem. Gaziantepspor maçında olmuş mudur, bilemem. Bu tür şahıslar, ancak kulüpler akredite ederse sahaya girebilir. Bu karşılaşmada yapılmış olabilir. Ancak ben şu ana kadar böyle bir teklifle karşılaşmadım. Çünkü inançlı insanım, hurafelerle işimiz olmaz.

Haluk Çubukçu (V.Manisaspor Başkanı)
Cumartesi maçtan önce otelde yanımıza geldi. Eşimle birlikte lobide otururken, danışmaya başvuran bu kişiye beni göstermişler. 'Nedir konu?' dedim, durumu anlattı. Konuşma sırasında da, bedel karşılığında yaptığını, gizli güçleri olduğunu söyledi. Gaziantep'e, Sivas maçı için yaptığını söyledi. Başımdan gönderdim. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım.

Bülent Mamatoğlu (Gazintepspor Asbaşkanı)
Bir iş arkadaşım vasıtasıyla, adam beni aradı, 'Bursa-Manisa maçında, Bursaspor için dua ettim. Levent Kızıl da yüklü miktarda para verdi' dedi. Ben de, 'Yine onlara dua et' dedim. 'Antakyalıyım, hemşehri sayılırım, size dua etmek istiyorum' dedi. Paramız yok, böyle şeylere inanmam. Dua edersen de, Allah razı olsun dedim, telefonu kapattım. Kimdir bilmem. Burayı her gün on kişi arıyor, kimi büyü yapıyorum, nohut, pirinç okuyorum diyor. Sahtekarlar çok.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız