SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kale'de Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı

0
Güncellendi - 2018-03-01 17:26:52
Kale'de Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale ilçesindeki kayısı ağaçları geçen yıla göre 10 gün erken çiçek açtı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ilçede, özellikle Karakaya Baraj Gölü'ne yakın olan kayısı bahçelerinde, tomurcuklanan ağaçlar çiçeklendi.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayısının, normal şartlarda mart ayının sonunda çiçek açması gerekirken şubat ayında çiçek açmasının iklim şartlarının olumsuzluğunu gösterdiğini söyledi.

Kale ilçesine bağlı Mahmutdursun Mahallesinde çiftçilikle uğraşan Celal Toktaş ise normalde mart ayı sonu ya da nisan ayında çiçek açmaya başlayan hatta geçen yıl havaların çok sıcak gitmesi sonucu 8 Mart'ta çiçek açan kayısı ağaçlarının bu yıl 10 gün daha erkenden çiçek açtığını söyledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • hakan (6 yıl önce)
    Bosversene .oldugu zaman .ne oluyoki .birazda olmasin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur (6 yıl önce)
    İnşallah yanmaz yoksa vah halkımın haline.
    0
    0
    Yanıtla