SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kale'de Muhammed Kerhi Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:38
Kale'de Muhammed Kerhi Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Şeyh Muhammed Kerhi Onarım Güzelleştirme ve Kültür Derneği tarafından Kale İlçesinde türbe başında anma ve lokma etkinliği düzenlendi. Bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilen Şeyh Muhammed Kerhi’yi anma birlik ve beraberlik lokması etkinliğine Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Abdulvahap Gazi Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Caner Altunkara, Şeyh Muhammed Kerhi Onarım Güzelleştirme ve Kültür Derneği yönetiminin yanı sıra İstanbul’da bulunan çok sayıda işadamı ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Şeyh Muhammed Kerhi Onarım Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanvekili Cemal Pektaş, bu gün bizim için önemli bir gün olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Herkesin kandili kutlu olsun. Sizlerle birlikte 5. yılımızı kutluyoruz. Yolumuz erenlerin, evliyaların, hoşgörünün ve sevginin yoludur. Yol içinde yol eyledik, gönlümüzde sizleri sultan eyledik. Özümüzde sizleri güneş ve ay eyledik. Hepiniz hoşgeldiniz. Burada Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a katkılarından dolayı dernek olarak çok teşekkür ediyorum. Her yıl etkinliğimiz daha coşkulu geçiyor. İnşallah bundan sonra daha güzel organizelerimizle bir araya geleceğiz.” 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Bugün bu vesileyle bir araya gelerek Allah dostu Şeyh Muhammed Kerhi’yi anma etkinliğine katılarak sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yolumuz Hacı Bektaş Veli, Mevlana yoludur. Bu vesileyle hepinizin Berat Kandilinizi kutluyorum. Biz güzel yapılan her şeyin yanında oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Etkinlikte Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a katkılarından dolayı plaketi Şeyh Muhammed Kerhi Onarım Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanvekili Cemal Tektaş tarafından takdim edildi. Ayrıca, Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan'a, Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’a plaket verildi. Plaketin akabinde Sanatçılar Gani Pektaş ve Ercan ve Sinan Erkenek sahne aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız