SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kale'den Göç Engellenmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:11:20
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Teşkilatı Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir’i ziyaret etti.

AKP Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, Nurettin Sert, Nevzat Diri ve Gürbüz İsmet Yılmaz ile Akdemir’e makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

İl Başkanı Tüfenkçi, konuşmasında Kale’ye pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini ifade ederek, ‘’ Kale ilçemiz bizim Doğu’ya açılan kapımız, aynı zamanda Doğu’nun da Batı’ya açılan kapısı olması bakımından önemli bir konumdadır. Ancak Kale bu konumuna rağmen bizim istediğimiz gelişmişlik seviyesini yakalayamadı. Kale Belediye Başkanımız yeni dönemle beraber Büyükşehir’in de gücünü arkasına alarak Kale’yi modern ve çağdaş bir ilçe haline getireceğine inanıyorum. Büyükşehir’in de Kale’ye pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini düşünüyorum’’dedi.

Kale’nin dağınık bir yerleşim yapısı olduğunu belirten Tüfenkçi, ‘’ Kale’de şehirleşme noktasında ciddi bir eksiklik var. Şehirleşme konusunda bir an önce Kale’ye, Kale insanına yakışır bir projenin düşünülmesi ve bunun hayata geçirilmesi gerekir. Kale’nin göç vermesini engellemek ve buradaki arazilerimizin verimli bir şekilde işletilmesi için çalışılmalı. Bizler teşkilat olarak elimizden geleni yapacağız’’ ifadelerini kullandı. 

Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, ‘’ Yoğun bir seçim denemi geçirdik ve sonuç olarak başarılı olduk. Bu başarımızda teşkilatımızın büyük emeği var. Bu vesile ile İl Başkanımıza ve teşkilatına bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi. 

TARIM KREDİ'Yİ ZİYARET..

Bu arada İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, İl Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı, Nuh Boyraz, Nadir Çalık ve Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ile Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Müdürü Murat Ortoğlu’nu makamında ziyaret etti. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği’nin bölgenin önemli birliklerinden olduğunu ve çiftçi dostu olduğunu söyleyen Tüfenkçi, ‘’Bizler bu birliklerimizin önemini vatandaşlarımıza yeteri kadar anlatamıyoruz. Esasında birlikten kuvvet doğar ilkesi gereği gübrede, motorinde ve daha birçok alanda çiftçimize önemli avantajlar sunuyor. Aynı zamanda piyasa şartlarında dengeleyici unsur olarak ta görev yapıyor. Özellikle Malatya bölgemizde etkili olan don olayı sonrası çiftçimiz her ne kadar sarsılsa da Tarım Kredi Kooperatifi gibi bir kurumun çiftçimize nefes aldırması, desteklemesi yönünden önemi bu zamanlarda daha çok ortaya çıkıyor. Ziyaret ettiğimiz kırsal bölgelerde bu tip kurumların avantajından ve öneminden yeteri kadar haberdar olunmadığını görüyoruz. Bütün ilçelerimizde teşkilatlanmasını tamamlamış olan Tarım Kredi Kooperatifinden daha fazla faydalanılmalıdır. ’ dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Müdürü Murat Ortoğlu ise konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘’ Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği çok güzide bir kurumumuz. Özellikle çok yıllarda yapılan bir değişiklik ile çok daha önemli bir noktaya geldi. Eskiden kooperatiflerimiz Ziraat Bankası’na bireysel olarak müracaat edip oralardan bilançolarına göre kredi tahsisi yöntemini kullanıyordu. Tabi geçmiş dönemlerdeki bilançoların kötü olması hasebiyle özellikle Malatya’da bölge birliğine bağlı bazı Tarım Kredi Kooperatifleri kredi konusunda zorlanıyordu. Son yapılan değişiklik ile artık Ziraat Bankası Merkez Birliği Genel Müdürlüğü’ne totalde krediyi tahsis ediyor, merkez birliği ihtiyacı olan bölgelere gönderiyor. Bu çok önemli bir avantaj ve ciddi bir büyüme getiriyor, hizmet kalitesini de arttırıyor ’ ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız