SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kale'nin Potansiyeli Ele Alındı

0
Güncellendi - 2017-03-19 02:17:34
Kale'nin Potansiyeli Ele Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Kale ilçesinde bitkisel, hayvansal ve su ürünleri potansiyeli konusunda yapılabilecekler masaya yatırıldı.

Kale Kaymakamlığındaki toplantıya Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu, Ziraat Mühendisi Fevzi Çiçek, Yazı İşleri Müdürü Cuma Ali Topal, Kale İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytaç Doğruyol, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Cengiz Aslan, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Yıldırımoğlu, burada yaptığı konuşmada, kurum, kuruluş ve çiftçiler olarak ilçenin tarımsal potansiyeline neler katılabileceği, ne gibi projeler geliştirilebileceğini ele almak için bu tür toplantıları yaptıklarını söyledi.

Doğruyol da, ilçenin tarımsal yapısı, 2016 - 2017 yılında yapılan çalışmalar ve Milli Tarım Projesi hakkındaki yaptığı sunumunun ardından yaptığı konuşmada çiftçilerin asıl gelir kaynağının kayısı olduğunu belirtti.

Kapıkaya barajının tarımsal sulamada kullanılması amacıyla Kale'de çalışmaların devam ettiğini aktaran Kale, burada yaklaşık 3 bin dekarlık alanın sulanması için proje hazırlandığını kaydetti.

Ziraat mühendisi Çiçek de Kale'nin konumu itibarıyla önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız