SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kalıba Değil Kalbe Bakardı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:46
A- A+ PAYLAŞ

"Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" Projesine destek olmak adına Malatya'ya gelen Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Aşk Çağlayanı Mevlana" Konferansında Hz. Mevlana üzerine yaptığı araştırmaları ve duygusal yönü ağır basan etkileyici hikâyelerini Malatyalı sanatseverlerle paylaştı.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen  "Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" Projesinin ikinci konuğu Yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu. Proje çerçevesinde öncelikle okullarda "Yazar-Öğrenci" buluşması sonrası kitaplarını imzalayan Yazar Vakkasoğlu aynı günün akşamı da "Halka Açık Konferanslar" kapsamında Malatyalı sanatseverlerle buluştu.

21 Aralık Pazartesi günü saat 18.30’da Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen "Aşk Çağlayanı Mevlana" konulu konferansa Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, aileler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN POLAT, "OKUMAK HERŞEYİN BAŞLANGICIDIR"

Konferansın selamlama konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Her şeyin başlangıcı okumaktır" dedi. Projeye geçen yıl olduğu gibi yıl da destek veren Yazar Vehbi Vakkasoğlu'na teşekkürlerini sunan Başkan Polat, "Yüce Allah'ın, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed’e ilk emri "Okudur" Okumak aslında her şeyin başlangıcıdır. Biz hakkıyla okuyarak bu dünyada rehberlik ettik, dünyanın dört bir tarafına adalet ve ümran götürdük, hanlar, kervansaraylar, yollar ve köprüler inşa ettirdik. Okumak yürümenin de, büyümenin de ilk başlangıcıdır. Şehrimizin kültürel anlamda daha ileriye gitmesi için İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ortaklaşa düzenlediğimiz "Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" projesinde 25 yazarımızı öğrencilerimiz ve halkımızla buluşturacağız. Bu yazarlardan 10'u Halk Açık Konferanslar kapsamında Malatyalılarla bir araya gelecekler. Umarım bu projemiz ülkemizdeki diğer ilçelere örnek teşkil eder, bizler öğrencilerimizin sanatsal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Geçen yıl üstad Mehmet Akif Ersoy'u çok güzel bir şekilde anlatan Vehbi Vakkasoğlu hocamızı bu yılda misafir ediyoruz. Kıymetli yazarımızın o akıcı ve güçlü anlatımıyla bu kez de Hz. Mevlana’yı dinleyeceğiz. Projemizde bizi yalnız bırakmayan Vehbi Vakkasoğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi. 

KAYMAKAM BABAHANOĞLU,"PROJEMİZ KÜLTÜR HAYATIMIZA FARKLI BİR HAVA GETİRMİŞTİR"

 Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, "Kültür hayatımıza farklı bir hava getiren projemiz kapsamında ilimize davet ettiğimiz yazarlarımızın öğrencilerimizle buluşup kitaplarını imzalamaları, çocuklarımızın ilgi ve alakanı ile heyecanları bizi yeni projeler üretme noktasında heyecan veriyor. "Halka Açık Konferanslar" kapsamında bu yılki ikinci konuğumuz Vehbi Vakkasoğlu hocamız gün boyunca çeşitli okullarda çocuklarımızla bir araya geldi. Projemizi destek verdiği için Vehbi Vakkasoğlu hocamıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan semazen gösterisinden sonra "Aşk Çağlayanı Mevlana" konulu konferansını gerçekleştiren Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Malatyalılarla bu yılki buluşmasının Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümüne denk gelmesi nedeniyle büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti.

YAZAR VAKKASOĞLU,"HZ.MEVLANA KALIBA DEĞİL, KALBE BAKAR"

Hz. Mevlana’nın hayat hikâyesine yer verdiği "Aşk Çağlayanı Mevlana" isimli kitabındaki araştırmaları ve bilgileri Malatyalılarla paylaşan Vakkasoğlu, Hz. Mevlana’nın aile yaşantısı, babalığı, çevresiyle diyalogları, dostlukları ve aşkı üzerine hazırladığı hikâyeleri anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı.

Etkileyici konuşması ve akıcı diliyle Hz. Mevlana’yı farklı bir şekilde anlatan Vakkasoğlu,"Selçuklu Sultanının "Sultanım" dediği çok müstesna bir kişiliktir Hz. Mevlana. Böylesine kıymetli bir insanı sevmek çok zor değildir. Konya’daki bütün medreseler, okulların hepsi ona bağlıydı. Hocaların hocasıydı. Bu kadar ilim ve birikime sahip olan, Konya Sultanının elini öptüğü, "Manevi Babamsın" diyerek gözünün içine baktığı ve atının yularını çektiği, hizmet etmekten şeref duyduğu Hz. Mevlana’dan bahsediyorum. İlim ne kadar değer görürse, ne kadar itibar ve makam anlamında yüksekte tutulursa eğitimin, bilginin önü de o kadar açılır. Konya’da eğitimin önü de bu şekilde açılmış oluyor. Tam bu sırada azametli bir makamdayken Şems ile karşılaşıyor. Şems görünüşte yalın ayaklı bir derviş ama Hz. Mevlana kalıba bakmaz kalbe bakıyor ve hakiki bir mürşit olduğunu anlıyor. Bütün âlimler, hocalar, Konya'nın eşrafı Hz. Mevlana için kenarda kalır. Hz. Mevlana’ya bir gün sorarlar, "Biz neden kenarda kaldık" diye. Hz. Mevlana ise "Yine dostlarımsınız, ama bir numarası Şemstir. Şems’ten bir şey öğrendim o da beni ona dost etmeye yetti. Ben Şemsi tanımadan önce bir tas çorba içer, yer doyardım, Şemsi tanıdıktan sonra dünyanın bütün çorbalarını yesem içsem artık doymuyorum, biliyorum ki dünyada açlar var. Onu tanımdan önce ateş beni ısıtırdı, şimdi ısıtmıyor, biliyorum ki,  üşüyenler var" yanıtı verdi" dedi.

Büyük bir ilgiyle takip edilen konferansın sonunda İlçe Kaymakamı Babahanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mumcu ve Belediye Başkanı Polat, Yazar Vakkasoğlu'nu tebrik ederek, kayısı paketi hediye etti. Hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Yazar Vakkasoğlu, kitaplarını imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız