SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kalıcı Destekler Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:46:28
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, birlik çalışanları ile Yeşilyurt ilçesine bağlı köy ve yaylalarda 2012 yılı koyun keçi destekleme müracaatı hakkında bilgilendirme çalışmaları yaptı. 
 
2012 yılı anaç koyun keçi destekleme şartlarındaki uyulması zorunlu olan değişikliklerin bilinmesi ve yetiştiricilerin mağdur olmamaları için ilçe, köy ve yayla bilgilendirme çalışmalarına başladıklarını söyleyen Başkan İhsan Akın, "İlk çalışmamızı Yeşilyurt ilçesinin Seyituşağı Yaylası'nda yaptık. Buradaki yetiştiricilerimize koyun keçi desteklemesinden yetiştiricilerin en iyi şekilde faydalanmaları için belge ve bilgi konusunda eksiksiz müracaatların Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ilçe müdürlüğüne yapılabilmesi için gerekli tüm konularda bilgilendirme yaptık. Amacımız, tüm yetiştiricilerimizin devletimizin sağlamış olduğu imkan ve desteklerden yararlanmasını sağlamaktır. Yine yetiştiricilerimizin sorunlarını, şikayetlerini ve taleplerini ise yerinde görüp dinliyoruz. Almış olduğumuz sorun ve şikayetleri ilgili kurumlara ileterek çözüm arayışına giriyoruz" dedi.
 
Akın, hayvan yetiştiricilerine daha fazla destek ve teşvik verilmesini istediklerini kaydederek, "Kırsal göç, insanlarımızın temel ihtiyaçlarıyla ilgili sorunlarının çözüme kavuşturulmamasından kaynaklanmaktadır. Hayvancılık ve yetiştiricilerimiz desteklendiği halde, hem kırsal kesimdeki göç engellenmiş olacak, hem de hayvansal alandaki üretim oranımız artmış olacaktır. Biz göstermelik program ve projelere karşıyız. Kalıcı ve sürdürülebilir destek ve uygulamalar bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Başkan Akın, Malatya’da bazı ilçelerdeki kuraklık nedeniyle tarımsal üretimde sıkıntı yaşandığını aktararak, yem bitkisi üretimindeki azalma nedeniyle fiyatların yükseldiğini ve üreticilerin önemli oranda yem sıkıntısı çekmeye başladığını vurguladı.
 
Akın, bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu çalışmaların kısa sürede sonlandırılıp uygulamaya konulmasını beklediklerini ifade ederek, "Aksi halde damızlık hayvanlar kesime gönderilir ve bu durum ise hayvancılık üretimimizi önemli ölçüde sıkıntıya koyar" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız