SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalifiye Eleman Sağlayacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:35:38
Kalifiye Eleman Sağlayacak
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklediği projeler arasında yer alan mesleki ve teknik liseler projesi kapsamında Malatya’da hizmet vermeye başlayan 2. OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sayesinde kalifiye eleman sıkıntısı ciddi manada çözülecek. 

Malatya’da 2. Organize Sanayi Bölgesinde açılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Zelyurt, okullarının bölgede bir ilk olduğunu belirterek bu projenin Türkiye genelinde uygulanan bir proje olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından desteklenen bu projenin öneminin ileride anlaşılacağını ifade eden Zelyurt, “Avrupa’da meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerin sayısı düz liselerde eğitim gören öğrencilerin sayısından oldukça fazladır. Avrupa’daki öğrencilerin yaklaşık yüzde 70’i meslek liselerinde eğitim görüyor. Bu oran Türkiye’de ise yüzde 10 civarında. Bu durum ise Türkiye’de kalifiye eleman noktasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor” şeklinde konuştu.

PROJENİN MİMARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Zelyurt, Malatya 2.OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılmasındaki amaçlardan birinin de bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Zelyurt, “Şu anda okulumuzda 730 öğrenci eğitim görmektedir. Türkiye’nin ve bölgenin bu noktadaki sıkıntısını çözmekte iddialıyız. Biz okulumuzda sadece ara elaman (kalifiye eleman) yetiştirmek odaklı eğitimler vermiyoruz. Okulumuzda tıp, hukuk ve öğretmenlik fakültelerine de öğrenci kazandırmak amacıyla gerekli eğitimler veriliyor. Öyle ki okulumuzda sadece haftanın 5 günü değil, dersaneler gibi haftanın 7 günü eğitim veriliyor, öğrencilerimizin eksiklerini gidermek adına etüt çalışmaları düzenliyoruz. Okulumuz devlet tarafından desteklenmekte olup, kesinlikle hiçbir ücret söz konusu değildir. Yani başka okullarda öğrencinizin kaydını yaptırırken, 20 bin TL’nin üzerinde paralar ödüyorsunuz. Ancak bizim okulda böyle bir ücret söz konusu değil. Zaten az önce de söylediğim gibi bu okullar bir proje kapsamında açıldı ve projenin en büyük mimarı ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER AVRUPA'YA GİDECEK

Zelyurt, eğitim gören öğrencilerin İtalya, Fransa ve Almanya’ya gruplar halinde gezilere katılacağını söyledi. Zelyurt, “Öğrencilerimizi yurt dışına göndererek, onlara yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’da, OSB’de bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Burada sınıfları ve diğer birimleri gezen Tatlı, kalifiye elaman sıkıntısını büyük oranda çözecek olan bu projenin Malatya’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız