SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalın Bel Öldürüyor

A- A+ PAYLAŞ

Dokuz Avrupa ülkesinde 360 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, karın bölgesindeki her beş santimetrelik genişleme erken ölüm olasılığını artırıyor.

Karın bölgesindeki fazla yağın, kişinin kilosunun normal sınırlar içinde olması halinde bile erken ölüm olasılığını oldukça yüksek oranda artırdığı bildirildi.

İngiliz bilim adamlarının, dokuz Avrupa ülkesinde 360 bin kişi üzerinde yaptığı araştırma, karın bölgesindeki her beş santimetrelik genişlemenin, erken ölüm olasılığını yüzde 13 ile 17 arasında artırdığını gösterdi.

Araştırma başlarken yaşları ortalama 51 olan katılımcılarla 10 yıl boyunca yapılan araştırma sırasında katılımcılardan 14 bin 723’ünün hayatını kaybettiği, araştırma sırasında vücut kitle endeksi normal ancak bel çevresi kalınlığı ortalamanın üzerinde olanların erken ölüm olasılığının arttığı gözlendi.

Araştırma, erkeklerde bel çevresi 119, kadınlarda 99 santimetreyi geçenlerin erken ölüm olasılığının, erkeklerde bel çevresi 80, kadınlarda 64.7 santimetrenin altındakilerden iki kat fazla olduğunu ortaya koydu. Bel çevresiyle ilgili daha önce yapılan araştırmalar, bu bölgedeki yağlanmanın, kalp hastalığı riskini artırdığını göstermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız