SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kalite Artarak Devam Edecek"

A- A+ PAYLAŞ
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, TOKİ inşaatlarında hem zemin, hem de üstyapı anlamında çağdaş ve bilimsel kriterlere uydukları için yapıların depreme karşı sağlam olduğunu belirterek, "Sayın Başbakanımızın almış olduğu Kentsel Dönüşümle ilgili afetlere yönelik kararlar çok büyük bir manifestodur. Dolayısıyla bundan sonra inşaat sektöründeki kalitelik artarak ülkemizde devam edecektir" diye konuştu. 
 
MÜSİAD Malatya Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "İnşaat Sektöründe Ruhsat, Harçlar ve İskan Aşamalarında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu İnşaat Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı için Malatya'ya gelen TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. 
 
Dr. Şahin, Van depremi sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Van'da hem kalıcı konutlar üzerinde çalışıyor hem de geçici konteynerlerin yetiştirilmesine gayret ediyoruz. Kalıcı konutlardan da daha önce başlamış olduğumuz bin 700 tane konutta hayata geçecek ve çok yakın zaman içinde depremzedelere kavuşturulacak. Yeni projelerimizde hızla inşa edilmeye başladı" dedi. 
 
Van'daki depremde TOKİ konutlarının yıkılmaması ile ilgili bir soruya ise Dr. Şahin, "Öncelikle TOKİ çalışmasını, hem zemin açısından, önce zemin etütlerinin eksiksiz yapılması, daha sonra projelendirilmesinin yine çağdaş kriterlere göre, bilimsel kriterlere göre eksiksiz yapılması ve binalarımızın tamamen perdeli yapılardan oluşması, buda deprem açısında yatay-yukarı en iyi dayanacak şekilde bir yapılaşma şekli olması, depreme karşı çok mukavemetli kılıyor. Hem zemin, hem de üstyapı anlamında çok doğru bir sonuç olmuş oluyor. Dolayısıyla çok güvenli konutlar oluyor" şeklinde cevap verdi. 
 
Vah depremi sonrasında TOKİ'ye gelen taleplerin arttığı ve özellikle fay hatlarını geçtiği bölgelerde bir çalışma yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruya ise TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, "Fay hattının geçtiği bölgelerde yerleşim alanlarımız belli. Çalışmalarımız 81 ilde 800 ilçede halen çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ 500 bin konutu aşkın konut yaptı, 500 bin daha yapacak. Dolayısıyla hem afet bölgelerinde, deprem fay hattı bölgelerinde, hem de diğer bölgelerde çalışmalar devam ediyor,
edecek" şeklinde yanıt getirdi. 
 
Dr. Şahin, ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar hakkında ise "Çalışmalarımız hem konut açığına ve hem de dar gelirliye yönelik devam ediyor" dedi. 
 
Türkiye'deki inşaat sektörünü de değerlendiren Dr. Şahin şöyle konuştu: "Sayın Başbakanımızın almış olduğu Kentsel Dönüşümle ilgili afetlere yönelik kararlar çok büyük bir manifestodur. Dolayısıyla bundan sonra inşaat sektöründeki kalitelik artarak ülkemizde devam edecektir. Halkımızda daha iyi ortam ve şehirlerde yaşayacaktır. Bu inşaat sektörüne yeni bir dinamizm ve canlılık getirecektir. 2012'de yeni Başbakanımız tarafından bize verilen hedeflerimiz, 500 bin konut hedefimiz olduğu gibi, yine afet bölgelerindeki çalışmalarımızla birlikte bu hedeflerimize ulaşmaya yürümeye çalışıyoruz. Mevcut 2012 yılı hedefimiz olduğu gibi 2023 hedeflerimizde var. 500 bin konut onlardan bir tanesi." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız