SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaliteli Alt Yapı Oluşturduk"

0
Güncellendi - 2016-03-23 20:40:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası tarafından üyelerine yönelik olarak kurum ve kuruluş temsilcileri ile istişare toplantısı düzenlendi.

Sanat Sokağındaki Çamlıca Lokantasında düzenlenen toplantıya Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğünden Elektrik Mühendisi Atilla Meral, Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Yoldaş, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hatice Bilge Aksoğan, Mimarlar Odası Şube Başkanı Habip Ahmet Şahin, FEDAŞ Bağlantı ve Ölçüm Hizmetleri Grup Şefi Yasin Özdemir, Türk Telekom’da Mühendis Serkan Erhan Apaydın, Battalgazi Belediyesi’nden Yunus Emre keten, Yeşilyurt Belediyesi’nden Ramazan Asef Ayverdi ile Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası üyeleri katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, 2015 yılında yapılan çalışmaların, 2016 yılında ise yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ve oda üyelerinin mesleki sorunlarının çözümü için istişare toplantısının düzenlendiğini belirterek, “İstişare toplantılarımızı gelenek haline getirdik. Kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek sağlıklı bir haberleşme ve elektrik tesisatı yapımı için iyi bir diyalog ortamı sağladık. Bugüne kadar yapmış olduğumuz toplantılarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Elektrik Mühendisleri Odası, AKSA Elektrik, Yapı Denetim kuruluşları, TSE, Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi, İnşaat Mühendisleri Odası ve belediyelerimizle hep diyalog içined olduk. Bugüne kadar yapmış olduğumuz toplantılarda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde bulunan yapı denetim elektrik mühendislerinin iyi bir iç tesisat yapımı için bizlerle diyalog içerisinde oldular. Elektrik Mühendisleri Odası ile her zaman görüşmeler içerisinde olup toplantılarda bir araya gelip. hem mühendislerin hem de elektrikçilerin sorunlarını çözümü açısından kurumlarla görüşülüp gidermeye çalışıyoruz. Günümüzde haberleşmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz, ilimizin estetik güzelliğini korumak için bina iç telefon ankastre tesisatı ilgili tesisi yapımı aşamasında Telekom İl Müdürlüğü ankastre bölümü kontrol elemanlarıyla zaman zaman bir araya gelerek iyi ve kesintisiz kaliteli bir alt yapı oluşturduk. AKSA Elektrik Kurumu ile devamlı istişare halinde olup sorunları en kısa zamanda çözmek ve işlerin aksamasını önlemek için kurum yetkilileriyle bir araya geliyoruz. Yapı Denetim Kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olup üyelerimizle olan diyaloglarını güzel bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. TSE Kurumu yetkilileri ile bir araya gelerek sıkıntılarımızın çözümü için görüşmeler yapıyoruz. Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi kurum yetkilileri ile meslektaşlarımızın ustalık belgesi ile ilgili sorunları çözümü için görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğünden Elektrik Mühendisi Atilla Meral, “Yapı denetim sisteminde, elektrik tesisatı proje ve yapım işleri uygulamalarında ilimizin diğer illere göre iyi seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Yeterli mi diyecek olursak değil. Ama yapacağımız çalışmalarla en iyi seviyeye geleceğimiz ortadadır. Bir yapıda daire alan vatandaşlarımızın sorumluluğu bizim üzerimizdedir. En önemlisi binalardaki imalatlarla ilgili can ve mal güvenliğini sağlamak zorundayız. Belki o projede ne var, ne yok vatandaş pek bilmez, ama bizler biliyoruz vebal bizdedir. Onlar birikimleriyle bir ev alıyorlar, bizlerde mevzuata uygun bir projeyle onlara kaliteyi, hak ettikleri imalatları eksiksiz teslim edeceğiz” diye konuştu.

Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hatice Bilge Aksoğan, “İç Tesisler Yönetmenliğinin 1960 yılında yayınlanmasından kaynaklı günümüzün ihtiyaçlarına kısmen cevap verememekte olması görüş birliğine dayanak Elektrik Mühendisleri Odası Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’i ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında Enerji İşleri Genel Müdürlüğü sekretaryasında Elektrik Mühendisleri Odası, TEDAŞ, EPDK temsilcilerinin katılacağı teknik bir komite oluşturulması ve komitenin de 5’erli gruplar halinde , alt gruplar ile birlikte, yine İç Tesisler Yönetmenliği, Elektrik Tesisleri Proje Yönetmenliği, Elektrik Üretim Tesisleri Proje yönetmenlikleri başta olmak üzere Elektrik Mühendisleri Odası’nın gündeme getirdiği konularda ortak çalışma yürütmek adına bir sekretaryanın oluşturulması kararlaştırıldı. Bu konuda Elektrik Mühendisleri Odası olarak çok mutluyuz” dedi.

Mimarlar Odası Şube Başkanı Habip Ahmet Şahin, yapılacak istişare toplantısı ile Malatya’nın yapısal sorunlarının masaya yatırılacağını ve ortaklaşa sorunlarımıza çözüm üreteceğimiz bir platform oluşturulduğunu kaydetti.

FEDAŞ Bağlantı ve Ölçüm Hizmetleri Grup Şefi Yasin Özdemir, sorunların çözümünde kurum olarak üzerlerine düşen her türlü görevi eksiksiz olarak yerine getireceklerini ifade etti.

Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Yoldaş, “Esnafın yetiştiği okul olarak her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazırız. Mesleki Yeterliliğin son 1 yılda gündemde olduğu süreçten geçiyoruz. 26 Mayıs tarihi itibariyle Mesleki Yeterlilik belgeleri ile ilgili son gün. Belgesi olmayan tüm esnafın belgelerini tamamlamalarını istiyoruz. Ocak 2017’ye kadar normal geçici ustalık belgelerinin kalıcı ustalık belgelerine dönüşmesi, belgesi olmayanların alması ve bu noktada da çırak olarak yazılacak olanlar içinde 1 Temmuz’da kayıtlarımız başlıyor, 30 Eylül’e kadar devam ediyor. O süreçte başvuruları bekliyoruz” dedi.

Toplantıya katılan diğer kurumların temsilcileri de elektrikçilerin yaşadığı sorunların çözümü için kurumsal destek vermeyi sürdüreceklerini ifade ettiler.

Bülten

Panüo01

d1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız