SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaliteli Hizmet Üretiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Makine Mühendisleri belediye başkanı Ahmet Çakır’ı konuk etti.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) il temsilciliğinde gerçekleşen toplantıda; alt geçitlerde yapılan çalışmaların bir bölümünde doğalgaz şebekesinin geçtiği, drenaj kanallarının eğilimlerinin ters eğilimlerle yapıldığı, alt yapı çalışmalarında yol sınırı çizisine uyulmadığı, kaptajın güvenliği, parkometre uygulamasının yasal olmadığı ve ücretlerinin yüksekliği, Çarmuzu mahallesine yatırım yapılmadığı, yapı denetim şirketlerinin denetimlerinin sağlıklı şekilde yapılması gibi şikayetler ve sorular başkan Çakır tarafından yanıtlandı.

MMO il temsilcisi Erdal Yavaş,“Memleketimizin sorunlarını, mesleklerimizin sorunlarını bu gibi söyleşilerde istişare ediyoruz. Çözüm yolları üretiyoruz. Malatya Belediyesiyle uyumlu bir çalışmamız var. İnsan odaklı hizmetler noktasında beraber çalışmalar yapacağız. Asansörler için alınan meclis kararı çok önemli. Tehlike yaratan asansörler konusunda belediyemizin duyarlılığı bizleri ayrıca mutlu etti. İlimiz için çok önemli olan ısı yalıtım yönetmeliğinin uygulanmasına başlanılması da çok önemli bir adım” diyerek belediyenin yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını belirti.

Başkan Çakır’da “Göreve geldiğimiz ilk günden beri istişareye büyük önem verdik. Malatya’yı ortak akılla yönetmeye gayret ettik. Bu anlayıştan yola çıkarak günü kurtarmaya değil geleceğe dair planlar yaptık. Bu planları akademisyenlerle, profesörlerle, konusunda uzman, bilirkişilerle yaptık. Planlı, programlı çalışmaya özen gösterdik. Şehrin her alanda ileride olabilmesi ve gelişmişlik düzeyine ulaşabilmesi için Malatya’nın Büyükşehir olması gerekliliğini Sayın Başbakanımıza ilettik.” diye konuştu.

Çevre master planı, ulaşım planlaması, Malatya Belediyesinin bütçe yapısı, Kent Bilgi Sistemi, yeşillendirme çalışmaları, araç otoparklarının yapımı, çevre düzenleme çalışmaları, Malatya’nın batı girişinin düzenlenmesi, yeni alt merkezlerin oluşturulması, imar çalışmaları, yeni yol açma çalışmaları, sosyal tesisler yapma gibi birçok konuda bilgiler veren başkan Çakır özetle, “Geçtiğimiz yıl 30 km. yağmur suyu drenaj kanalları yaptık. Malatya’nın değişik bölgelerine 26 bin ağaç diktik. Malatyalıları konforlu, çevre dostu araçlarda taşıyoruz. 34 adet yeni toplu taşıma aracı aldık. Turgut Özal Mahallesine örnek sabit semt pazarının ihalesini yaptık. Malatya’nın birçok caddesinde ve sokağında çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarla Malatya’nın çehresi değişiyor. Çevre yolu altında bulunan mahallerimizin gelişimi için özel gayret gösterip mahallerimize önemli hizmetler yapıyoruz. Yeni araçlar ve makineler alarak kaliteli hizmetler üretiyoruz. Malatya’nın sorunlarına uzun vadede çözümler üretiyoruz. ” diye konuştu.

SORULAR, ŞİKAYETLER VE YANITLAR
Başkan Çakır’ın konuşmasından sonra mühendislerin soru ve şikayetlerine geçildi. Soru ve şikayetler ve Çakır’ın yanıtı ise özetle:

SORU: “Geçtiğimiz dönemlerde yapılan doğalgaz şebekelerinin bir kısmı alt geçitlerin güzergahında kaldı. Bunun birçok tehlikesi var. Buna neden gerek görüldü?”
YANIT: “ Alt geçitlerin projeleri bildiğiniz gibi karayolları tarafından yapıldı. Altyapı şebekeleri gibi konular göz önüne alınmış ve projeler öyle yapılmıştır”

SORU: Döşenen drenaj şebekelerinin bir kısmında ters eğilimlerde yapıldığını gözlemledik. Önümüzdeki süreçte daha büyük sorunlar yaratacak bu gibi konulara neden dikkat edilmiyor?
YANIT: “ Alt yapı çalışmalarımız da en ince noktalara kadar dikkat ediliyor. Hedefimiz alt yapı sorunu olmayan çağdaş bir kent oluşturmak”

SORU: Şehrimizin birçok bölgesinde kaldırım yok. Yol-kaldırım belli değil. Özelliklede alt yapı çalışmalarında yükleniciler yol ayrım çizgisi kuralına uymuyor. Bu kuralın uygulanmaması sizden mi yoksa yükleniciden mi kaynaklanıyor?
YANIT: Kural uygulanıyor. Her hangi bir sıkıntı yok. Sıkıntılı bölgeler var ise onlara bir bakalım.

SORU: Kaptajın güvenliği konusunda ciddi sıkıntılar var. Buranın güvenliğini güvenli hale getirmek gibi çalışmalarınız var mı?
YANIT: O konuda ekip ve silah konularında sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntıları gidermek için yaptığımız çalışma son aşamaya geldi.

SORU: Parkometre uygulaması yasal değil. Ayrıca: belirlenen ücretler çok fazla. Özel park ücretlerinin neredeyse 10 katı. Bu haksızlık değil mi?
YANIT: Parkometrelerin yasal olmadığı şeklinde bir şey yok. Bütün gelişmiş şehirlerde uygulanıyor. Fiyat konusunda ise ticari kurallar içerisinde zamanla sisteme oturacaktır.

SORU: Malatya’nın en eski yerleşim yeri olan Çarmuzu’ya yatırım hiç yok. Olmadığı gibi her geçen gün geriye gidiyor. Malatya Belediyesi 30-40 yıldır bu mahalleye üvey evlat muamelesi yapıyor. Bunun nedeni nedir?
YANIT: Belediye olarak hiçbir mahalleye üvey evlat muamelesi yapmıyoruz. Bölge imarsız olduğu için gelişememiş. Kuzey kuşak çevre yolunun tamamlanmasıyla bu bölge gelişecektir.

SORU: Yapı denetim uygulamasının başlamasıyla yapılaşma 10 denetim firmalarının insafına kaldı. Bu firmaların sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekir. Aksi halde çok büyük mağduriyetler yaşanır. Bu firmaların sıkı şekilde denetlenmelerini istiyoruz.
YANIT: Yasal çerçevede gereken her şeyi yapıyoruz.

Toplantı karşılıklı sohbet ve görüş alışverişinden sonra sona erdi.

FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız