SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalkan Protestosu

A- A+ PAYLAŞ
Malatya  Kürecik'te kurulacak olan Füze Kalkanı Uyarı Sistemi nedeniyle üniversiteli öğrencilerden oluşan bir grup Malatya'ya gelerek eylem düzenledi. 
 
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen eylem için otobüslerle Malatya'ya gelen üniversiteli öğrenci grubu, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde yürüyüş düzenleyerek,  AKP il binası önünde oturma eylemi yaptılar. Daha sonra tekrar yürüyüşe geçen grup, İnönü Caddesi üzerinde Soykan Parkı'na geçerek, basın açıklaması yaptılar. 
 
Grup adına basın açıklamasını okuyan Şule Ateş adlı eylemci, "ABD emperyalizmi, bölgesel emperyalist çıkarları ve hegomanya mücadelesinin bir aracı olarak Malatya Kürecik'te Füze Kalkanı konuşlandırıyor. Böylece coğrafyamız, emperyalist savaş sahası haline getiriliyor. Yeni bir savaş, çığırtkanlığı ile Malatya Kürecek'e Füze Kalkanı kurulması haklara kan, gözyaşı ve savaştan başka bir şey getirmeyecektir. Malatya ise çıkacak bir savaşta en fazla can kaybı yaşanacak kent olacaktır" ifadelerini ileri sürdü. 
 
Çeşitli sloganların atıldığı eylem halayların çekilmesi ile olaysız sona erdi.  Eylem nedeniyle Malatya Emniyeti şehir merkezinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. 
 
Eylemci grup daha sonra geldikleri otobüslerle Van iline geçtiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız