SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalkan Radarı İçin Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kürecik'te Füze Kalkanı projesi kapsamında kurulacak olan radar tesisiyle ilgili anlaşmada imzası bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu hakkında, görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ağbaba, suç duyurusu ile ilgili olarak Ankara Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:

"Bugün buraya, yani Ankara Adliyesine Malatya Kürecik’e kurulması kararlaştırılan Füze Kalkanı projesi ile ilgili olarak suç duyurunda bulunmaya geldik. Ben, Amerikan ve İsrail çıkarları doğrultusunda, İran’a karşı İsrail’i korumak üzere Füze kalkanı kurulacak ilin, Malatya’nın milletvekili olarak ABD Büyükelçisi ile hukuk dışı, Anayasaya aykırı yollarla, TBMM’nin denetiminden kaçırılarak imzalanan anlaşmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet ediyorum.

Ülkemizi, halkımızı, çocuklarımızın geleceğini karartacak bu anlaşma hukuk dışı yöntemlerle tanzim edilmiştir. Bu nedenle bu anlaşmayı imzalayan Dışişleri Bakanı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu hakkında az önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Kendisinin Anayasamıza ve iç hukuk kurallarımıza göre ABD ile ikili anlaşma niteliğinde bir belgeyi imzalama yetkisi bulunmamaktadır. Görevini kötüye kullanmış, kendisine verilen emri kanunsuz olduğunu bile bile yerine getirmiştir.

Dışişleri Bakanı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından atılan imza Anayasaya ve iç hukuk kurallarımıza aykırıdır. Ülkemiz halkının barış içinde yaşama hakkını ihlal eden bu ikili anlaşma, Anayasa’nın 90 ve 92.maddelerine aykırı şekilde TBMM’ni bypass ederek TBMM onayından kaçırılmıştır. Halkımızdan gizli, kapalı kapılar ardında atılan bu imzanın hukuk dışı olduğunu, uygulanan yöntemin suç teşkil ettiğini, imza atan müsteşarın kanunsuz emri uygulama mahiyetinde bile olsa görevi kötüye kullanma suçunu işlediğini buradan belirtmek istiyorum.

Bugün ülkemiz yargısının AKP eliyle ne hale getirildiğini artık herkes görüyor, biliyor. AKP tüm kurumları tehdit ettiği gibi Yargı mensuplarını, hakim ve savcıları da tehdit ediyor, baskı altına alıyor. Buna rağmen ben suç duyurusu dilekçemi ciddiyetle inceleyecek, mesleğine saygılı, hukukun evrensel değerlerine bağlı yürekli savcılar olduğuna inanıyorum

Malatya Kürecik’e kurulması kararlaştırılan, egemen güçlerin halkımızın güvenliğini ve barış içinde yaşama hakkını yok sayan füze kalkanı üssüne karşı verdiğim kararlı mücadeleyi sürdüreceğimi belirtiyor, Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum. 19 Kasım tarihinde Malatya’da gerçekleştirilecek Füze Kalkanını protesto mitingine katılacağımı belirtiyor, tüm duyarlı vatandaşlarımızı mitinge davet ediyor, Saygılarımı sunuyorum…"

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız