SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kalkınma Malatya'ya Pek Yansımadı'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkurt’un, oda başkanının bazı değerlendirmeleri üzerine keyfi kaçtı.

Oda Başkanı Altaş, milletvekiline hoş geldiniz dedikten sonra, “2006 yılında ülke genelinde yaşanan ekonomik iyileştirmeden ilimiz yeterince yararlanamamıştır. Kamu yatırımlarından gerekli olan payı alamamıştır. Bunun başta yerel yönetimler olmak üzere çeşitli nedenleri vardır. Ümit ediyoruz ki, bizim bu değerlendirmemiz üzerine sayın vekilimiz, 2007 yılında Malatya'nın sorunlarının takipçisi olacaktır.” dedi.

Başkurt ise, 2007 yılının bereketli ve krizlerden uzak bir yıl olmasını dilediğini belirttikten sonra, “Muhasebeci ve mali müşavirleri, ilin kalkınmasında öncü görev üstlendikleri için çok önemsiyorum. Tarım toplumu olmamızdan kaynaklanan nedenlerden ötürü sanayileşmenin önemini tam kavrayamamışız. Şehrimizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini sanayide görüyorum. Biz göreve geldiğimizde 1. Organize Sanayi Bölgesi yaşanan krizlerden dolayı tıkanma noktasına gelmişti. Şimdi ise yüzde 95 kapasite ile çalışıyor. 2. Organize Sanayi yüzde 40’la çalışıyor, yüzde 30 proje halinde. Doğalgazın gelmesiyle ilimiz sanayi açısından daha cazip hale geldi. İlimizde yatırım yapmaları için, Malatya dışında yaşayan hemşerilerime sesleniyorum. Kuru kuruya Malatyalılık olmaz. Gelin yatırımınızı da buraya yapın”diye konuştu.

Başkurt, bir basın mensubunun “Oda Başkanı, ekonomik iyileşmenin ilimize yansıması pek görülmedi, dedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna ise, “Bilmiyorum, başkan bunu hangi anlamda söyledi. Biraz sonra onu öğreneceğim zaten ama Malatya’ya hizmet gelmedi diyen adam çarpılır” yanıtını verdi.

Oda Başkanı Altaş da, bunun üzerine “Bizler muhasebeci ve mali müşavirler olarak bir ülkenin kalkınmışlığına, bir de ilimize yansımasına bakarız. Ülkenin kalkınmasının yanında ilimiz bu kalkınmadan pay alamamışsa, bunu söylemek zorundayız. Sayın vekilimin bahsettiği gibi Malatya'da eğer gerçekten bir sanayi gelişimi bekleniyorsa 5084 sayılı Teşvik Yasası uygulama süresi 2008'de sona erecektir. İstihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik yüklerinin bu yasa süresi dolmadan düşürülmesi gerekmektedir.”dedi.

Bu arada, ziyaret sırasında Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili, emeklilikten sonra çalışan mükelleflerin ödeyecekleri sosyal güvenlik destek primi konusunda odanın hazırladığı bir dosya da Başkurt'a verildi ve takipçisi olması istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız